Wil jij minder stress in je leven en je vrijer voelen om keuzes te maken die je meer plezier geven?

Veel mensen zijn ontevreden met hun leven. Ze hebben constant het knagende gevoel van: "Is dit het?" Van de buitenkant lijkt het allemaal goed te gaan. Ze hebben een goede baan, een liefdevol gezin en een mooi huis. Natuurlijk geeft het werk af en toe de nodige stress, maar wie heeft dat nou niet? Ze zouden zich blij en gelukkig willen voelen, maar doen dit niet. 

Misschien herken jij je hierin en vind je het lastig om dit bespreekbaar te maken, want je zou toch gelukkig moeten zijn? Je zou toch dankbaar moeten zijn voor alles wat het leven je bied? Je vind dit dan ook moeilijk om te uitten naar je omgeving en dat zorgt ervoor dat je je op sommige momenten eenzaam voelt. 

Hoe je beweegt is hoe je in je leven staat!

 

De oplossing voor dit probleem is heel erg makkelijk. Je hoeft alleen maar anders in het leven te gaan staan, want als jij je houding in je leven verandert, dan verandert je innerlijke wereld en alles er omheen. Alleen iedere verandering is eng. Wat zou het voor jou betekenen om eens te oefenen, zonder dat hier consequenties aan vast zitten? 

Tijdens een Biodanza workshop word je aan de hand van specifieke oefeningen en muziek meegenomen naar een andere wereld. Het is een wereld waar alles kan en alles mag. Het enige wat jij hoeft te doen is aanwezig te zijn, te bewegen op muziek en te ervaren wat er in je gebeurt. Zo kan je oefenen met dingen die je  in je normale leven niet durft. Het eerste wat er gebeurt is dat er een blijdschap in jezelf ontstaat die je al een tijd niet gevoeld hebt. Wanneer je vaker Biodanza doet, dan merk je het volgende: 

 • Je voelt je vitaler 
 • Je voelt je levendiger 
 • Je houding verandert 
 • Je krijgt meer moed 
 • Je durft meer 
 • Je kan beter contact maken met anderen 
 • Je hebt minder stress in je leven

 

 
 

Het is onze missie om een betere wereld te creëren waar medemenselijkheid centraal staat.

Het is onze missie om mensen mee te nemen in wat de wereld mensen te bieden heeft. We willen mensen een betere wereld laten ervaren waar medemenselijkheid centraal staat, zodat ze van binnen zich gelukkiger gaan voelen.

Dat ervaarde Lilly al vanaf haar eerste Biodanzaworkshop 12 jaar geleden en dat motiveerde haar om de opleiding tot Biodanzadocent te doen die ik in 2013 heb afgerond. Plus daarna ben ik nog verder gaan studeren tot didactisch docent in 2016.

Robert zag Lilly iedere keer na Biodanza helemaal in rust na genieten en ze genoot nog meer van het leven dan dat ze normaal deed. Hier wilde hij graag meer van weten. 

 

Zodoende dat hij de uitnodiging aannam om een weekend met Stephen White te gaan dansen in de Biodanzaschool van Zuid-Nederland. Robert kreeg de uitnodiging om te dansen alsof het de laatste kans is om te dansen. Stephen liet deze aan ons zien wat hij bedoelde …….. Robert was verkocht. Dit wilde hij ook!! 

Robert is in 2015 begonnen met de Biodanza opleiding en is op dit moment bezig met het schrijven van zijn afstudeerscriptie. 

Op zijn werk, of andere activiteiten heeft hij geleerd dit te hanteren. Heel veel dingen doet hij met passie, met plezier,  zonder dat er druk op staat. En geleerd dat falen niet bestaat.

Al na de eerste les voel je je een ander mens! 

Biodanza is een systeem waarbij je op een hele geleidelijke en organische manier uit je hoofd en in je lijf gaat. Dit houdt in dat je minder nadenkt en dat je meteen een stap zet. Het is heel laagdrempelig opgebouwd en het gaat vooral over plezier hebben. Naarmate je meer plezier hebt, zet je makkelijker stappen en kom je in een positieve spiraal terecht waarin je jezelf steeds beter gaat voelen. 

Biodanza heeft namelijk heel veel voordelen zowel op fysiek als mentaal gebied. 

 
 • Goede workout 
 • Soepeler lichaam 
 • Meer energie 
 • Meer uithoudingsvermogen 
 • Meer flexibiliteit 
 • Meer creativiteit 
 • Meer zelfvertrouwen 
 • Meer bewegingsvrijheid 
 • Jezelf gelukkiger voelen 
 • Vrijer voelen 
 
 
 • Minder lichamelijke klachten 
 • Minder blessures 
 • Minder kans op welvaartsziekten 
 
 • Minder stress 
 • Minder piekeren 
 • Minder eenzaamheid 
 

Een moment om volledig tot rust te komen 

Je wordt bij aankomst in de Biodanzasalon warm ontvangen met een lekkere kop thee. Er is ruimte om even aan te komen en om te kletsen met de andere deelnemers. 

Daarna volgt er een stukje uitleg over het thema van de les die gaat beginnen. Iedere week staat er een specifiek thema centraal wat je meeneemt in de oefeningen. Ook is er op dat moment ruimte om te delen wat er op dit moment in jouw leven speelt op het gebied van dit thema. 

Alle Biodanzaworkshops beginnen in een cirkel om zo iedereen even aan te kunnen kijken. Vanaf dit moment wordt er ook niet meer gesproken, om zo helemaal in je lichaam te kunnen zakken. 

 

Van simpele oefeningen waarbij je alleen maar hoeft te lopen, verandert dit lopen steeds meer in een actievere manier van dansen om vervolgens weer rustiger te gaan bewegen, zodat je lichaam de ruimte heeft om alles te integreren. Sommige oefeningen zijn alleen, andere met anderen.  

Na de workshop is er nog ruimte om nog even na te genieten. Op deze manier heb je een mooi moment waarin je de stress van je werk van je af kan bewegen en de ruimte om de rest van de avond nog te genieten. 

 

In Biodanza zitten alle facetten van het leven! 

In Biodanza zit alles van het leven verwerkt. Hoe je contact maakt met jezelf, hoe je contact maakt met de ander, hoe je houding in het leven is. In Biodanza komen zoveel stromingen van de rijkere wijsbegeerten samen dat je het steeds zal verbazen wat er allemaal in Biodanza zit. Biodanza is daarom dan ook vooral voor mensen die zich willen ontwikkelen en hun leven op een rustige organische manier willen veranderen. 

Tijdens een Biodanza workshop zijn er oefeningen, maar er is geen choreografie of verplichtte stappen. Het is niet te vergelijken met een avond in de sportschool staan waarbij je duizenden calorieën verbrand. Je bent ook niet aan het voorbereiden op een competitie, want in het leven is geen competitie. Het leven gaat om het verzamelen van mooie ervaringen. 

 

Laat je lichaam rustig uit de winterslaap ontwaken en ga weer bewegen! 

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.