Feedback om burn-out te voorkomen

13208864 - cartoon vector mascot image of a tiger flexing arms and holding up champion finger
13208864 – cartoon vector mascot image of a tiger flexing arms and holding up champion finger

Veel mensen in een burn-out zetten de energie van jezelf verdedigen continue in. Ze hebben ooit iets meegemaakt en daarin zijn ze continue op hun hoede. Ik doe iets niet goed, wordt meteen vertaald in ik word bedreigd. Daardoor zijn ze nooit in rust. Hun terugkoppeling van actie naar rust, blijft continue hangen in de actie. Hierdoor putten ze zichzelf uit. Er is geen moment rust in hun systeem. Ook is er door wat ze mee hebben gemaakt een lijfelijke spanning die een soort pantser om heeft laten ontstaan. Een beschermingsreactie voor de kracht van buitenaf die ze niet helemaal aan konden in het verleden. In de vele bewegingen in Biodanza gaan langzaam deze beschermingsreacties van angst om te leven en continue beschermen van jezelf veranderen. En dat doen we door de kracht van beleving in het Hier en Nu. De Feedback in jezelf om burn-out te voorkomen. Door bij jezelf te gaan beseffen, wat gebeurt er nu precies met mij in het moment. En dan door te gaan naar de bevrijding van deze processen door de scholing die Biodanza je biedt.

Het is namelijk niet alleen de beweging, maar ook het bewust zijn, het besef wat je doet evolueren. En dat besef krijgen we door in Vivencia te gaan. Dat wil zeggen door in de beweging te snappen wat er met je gebeurt. Daarvoor leggen we in de Biodanza heel veel uit op veel verschillende manieren. Van te voren door iets van het thema toe te lichten en doordat de mensen in de wekelijkse groep iets delen van wat ze de les ervoor of in de week erna bewust zijn geworden. Zo creëren we een veilige basis in groei.

In ons zit verscholen in ons hele wezen een stuk wat koste wat kost de evolutie van het leven wil doorgeven. Als er geen leven is op aarde, dan is alles te vergeefs geweest. Dus in al het leven zit een kracht tot overleven en doorgeven wat in ons is. Biodanza wil deze levenskracht ook in ons: in de tijgers feedback naar boven laten komen. De tijger heeft die kracht héél adequaat. Hij zet hem in als zijn territoriumgrens wordt overschreden, dan komt in hem het instinct naar boven om te laten zien dat hij daar de baas is. Op andere tijden kan hij zich door de wereld begeven alsof hij de baas is in de wereld. Wordt hij terug gefloten, dat springt hij behendig weg en komt weer tot rust. Hij hoeft er niet over na te denken. Zo gaan we dus goed met onze energie om. 

In de les: Tijgers in Feedback, gaan we op elkaar reageren door grenzen aan te geven en grenzen te overschrijden. Door nee te zeggen tegen de ander en door jezelf in te brengen. En allebei de reacties hebben we nodig in het leven. De kracht van het reptielenbrein om te vechten en te vluchten overstijgen en te gaan naar brede marges van jouw grenzen, waardoor je in feedback in het moment kunt waarnemen in jezelf, samen met je bewustzijn, nu geef ik een grens aan en die klopt met mij.

Zo kunnen we ook in de feedback van de tijger leren om de grenzen van de ander op te zoeken en te ervaren wat het is om terug gestuurd te worden, omdat iemand zijn grenzen aangeeft. En dat het niet meer als signalen zijn. Zonder alle gedachten van ons persoonlijke bewustzijn zoals: ik ben niet goed, oei ik doe het fout, wat ben ik stom, dat ben ik weer, wat een oen etc. Steeds jezelf afwijzen in het aangaan van het leven. Biodanza wil je hierin langzaam laten ervaren dat het goed is zoals je doet en dat je er mag zijn zoals je bent.

 

 

11 gedachten over “Feedback om burn-out te voorkomen”

 1. Odette Hernandez

  Hello! I love your website. I noticed that you use worpess. I am a webmaster myself and know the plugins and themes can get expensive. I just wanted to show you a site that will save you ALOT of $$$ as every PREMIUM wordpress plugin is avaible. Sign up for the free account for some essentials like Elementor Pro at http://www.wordpressvault.xyz

 2. Phil Tudawali

  Hi,

  Appreciating Your Contact

  Strategies for Increasing Your Website Traffic Without Creating New Content.

  In just five minutes, you can tap into Google in a little-known way to get free traffic to any product or service, creating an unstoppable passive income.

  See how it works for FREE here :
  https://cx2e.short.gy/GTraffic

  Thank you and have a good day,

  Phil

 3. I reviewed your website, to see who to speak with regarding a pending Utility Audit.
  Please have whoever is in charge of the business call me at their earliest convenience.
  I need to validate specific details that may uncover hidden errors in the utility bill that could warrant substantial refunds.

  Thank you!

  Matt Danczuk
  Utility Audit Advisor
  Direct: (833) 302-1808 ext. 725

 4. Archie Gilpin

  Hi,

  Want thousands of clients? We have compiled a list of all consumers and business’s across 149 countries for you.

  We have a special that is running today and valid till the end of the day. Come check us out:

  https://biodanzametlilly.leadsmax.biz/

  Consumer Records: 294,582,351
  Business Records: 25,215,278

  Selling at $99 today only.

 5. Teodoro Wofford

  Hi there,

  My name is Teodoro from Monkey Digital,

  Allow me to present to you a lifetime revenue opportunity of 35%
  That’s right, you can earn 35% of every order made by your affiliate for life.

  Simply register with us, generate your affiliate links, and incorporate them on your website, and you are done. It takes only 5 minutes to set up everything, and the payouts are sent each month.

  Click here to enroll with us today:
  https://www.monkeydigital.org/affiliate-dashboard/

  Think about it,
  Every website owner requires the use of search engine optimization (SEO) for their website. This endeavor holds significant potential for both parties involved.

  Thanks and regards
  Teodoro Wofford
  Monkey Digital

 6. Lawrence Charlton

  Hi, there!

  I’m very experienced with AI and I want to show you something you could start leveraging in your business to get a TON of leads, free of charge. Respond with “Yes” if you would like to profit of this opportunity.

 7. Orville Redmond

  Most of us like to partake in a little vino, a cocktail, or a nice cold brewski every now and then…

  And I’m one of them 🙂

  However, recent studies prove the #1 sign you drink too much is excess lower belly fat (also referred to as “Liver Belly”).

  That’s because the entire fat-burning process depends on a healthy liver.

  And although alcohol is normally quite damaging to your liver…

  The ancient Mediterranean ritual you’ll see at the link below naturally protects, purifies, and rapidly cleanses your liver of EVERY form of alcohol…

  Allowing you to enjoy a few drinks while promoting weight loss at the same time!

  That’s why, if you’re gonna drink alcohol, just follow this simple Mediterranean Ritual beforehand (takes 30 seconds).

  Check it now: https://tinyurl.com/mediteraneanritual

 8. Jody Creswell

  Hi biodanzametlilly.nl

  We noticed your website biodanzametlilly.nl is only listed in 9/2,500 directories.

  We have a service that lists your company in all the directories globally.

  It supports all countries, all services, to boost your SEO and get you those high quality back links that directories offer.

  We have a promo running for a one time fee of $99

  Visit us on https://biodanzametlilly.companyregistar.org/biodanzametlilly.nl to get listed.

 9. Hi,

  We are a provider of premium databases for companies.

  I want to know if you need any sort of data for your business?

  Please respond to this email and let us know what you are looking for.

  Regards
  Jannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *