Biodanza: Lentebries

lammetjesIedere voorjaar is ze er weer. De Godin van de lente. Zij tovert een fleurig tapijt over de weide. Geeft een geur mee aan de lentebries. Ook in Biodanza is een lentebries te voelen. Ze is licht, fluweelachtig en vederlicht. Het trekt aan je voorbij en geeft even iets een intense waarneming. 

Allemaal herkennen we het. Het is er ineens. Het is voelbaar in de lucht. Het is intens en toch niet teveel. Zacht, met pastel kleuren en overal te zien. De gele narcissen, de paarse krokussen en de blauwe druifjes. Witte bloesem geeft de bomen een mooie zachte gloed. Het lente groen, wat het friste groen van de wereld is.

In dit jaargetijde zien we weer dat al het leven terugkeert in de natuur. Nog even en dan zijn er overal weer dartelende lammetjes in de vele weiden te zien. Dat dartelen is ook merkbaar in deze Biodanza les. Even als een jong veulen je dans beleven en voelen “ik leef”. Vitaliteit stroomt in onze aderen en laat ons bloed als een rivier voortbewegen in ons lijf. Rivieren vol energie, klaar om te bruisen.

Komende week nodig ik je weer uit om mee te doen tijdens de wekelijkse les. Beleef de lente op een bijzondere manier. Al dansend en springend actie geven aan je impulsen. Wees creatief en maak er jouw dans van. Laat je inspireren door de muziek, je mede dansers en geef je zelf alle ruimte. Voel dat je leeft en je wilt uitdrukken om iets in je leven te betekenen. Om iets van jezelf te laten zien. Even vol kracht intens aanwezig: super Yang en mannelijk. Dan weer zacht en inspirerend van binnenuit: Super Yin en vrouwelijk. Allebei tegen polen en soms onverenigbaar, dan weer verstrengeld als een intens liefdespaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *