Biodanza: vrij als een vogel

vogelsWat is nu een vrije vogel. Is dat iemand die altijd maar doet wat hij wil of wat is nu precies het vrije aan een vrije vogel.  The Beatles hebben er een lied over gemaakt: Free as a bird. Wat bedoelen zij met die tekst? Ze hebben het over het volgende beste ding wat we kunnen doen is “Free as a bird”. Deze tekst klopt zo goed met Biodanza. In Biodanza is het altijd de eigen vrijheid die je mag omarmen. En tegelijk is deze vrijheid zonder al het andere dat we kennen van o of gene waarde.

Daarom in de Biodanza leren we door te bewegen, door te dansen op verschillende muziek steeds meer te beseffen waar het om gaat in het leven. Wat werkelijk belangrijk is voor ons. Vrijheid zonder diegene waar we van houden, dat bedoelen we niet. We willen wel onze verantwoordelijk nemen voor wat werkelijk voor ons van belang is. En tegelijk willen we ongebonden en genieten van het leven. Zonder ketenen, maar wel omdat dat voor ons de beste keuze is.

We dansen in Biodanza wekelijks in een groep. De groep, de muziek en de oefeningen/dansen vormen de pijlers van Biodanza. Door wekelijks samen te dansen bouwen we een mooi groepsgevoel op. En hier schuilt tevens onze valkuil van onze vrijheid. Want hoe vrij ben je onder de dwang van de groep? We hebben nog steeds de kuddegeest  in ons. Hoe komen we daarvan los en voelen we ons tegelijk vrij. Dat is het mooie wat Biodanza jou kan laten ervaren. Zonder dwang, zonder angst, in het hier en nu iets wat er werkelijk toe doet. Wat jou maakt als een mens dat om andere geeft en tegelijk zijn autonomie ontdekt en zich vrij kan voelen. Vrij als een vogel.

Heb je wel eens een vogel geobserveerd? Heel veel vogelparen blijven hun leven lang bij elkaar. Ze zorgen zelf voor hun nest en ook voor hun jongen. Dat ligt niet zo ver van een mens af. Dus vrij als een vogel is een vreugdevolle en zinvolle vrijheid.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *