Biodanza: nieuwe energie

Biodanza: Nieuwe energie

Een nieuw jaar. Open staan voor nieuwe energie om te bewegen in nog onbekende nieuwe patronen. Oude energie: vast geroest in dualiteit. In patronen van tegenstellingen zoals zwart  – wit; welles – nietes; yin – yang. Ze scheppen veel contrasten, maar zorgen ook dat we mijlenver uit elkaar komen te staan.

Hoe kunnen we uit deze tegenstellingen nieuwe energie herscheppen?

Hoe kunnen we dat binnen de Biodanza laten ontstaan?

Ik heb ervaren dat kan ontstaan, door energie uit je zelf te halen. En hoe doe je dat binnen de Biodanza? Door contact te maken via de muziek met onszelf. Te bewegen op de stroming die door de muziek in je ontstaat. Iets binnen jezelf, resoneert met de muziek. De muziek die we binnen de Biodanza de Royal Way noemen, de Keizerlijke weg. Muziek brengt ons niet in ons denken, maar gaat meteen door naar ons gevoel. Het denken, wat ons in de onrust brengt, wat ons kopzorgen baart, meteen door naar het voelen. Het voelen een menselijk aspect van ons wezen trilt met de muziek mee. Smelt samen met de muziek tot een nieuwe energie. Een energie die een nieuw element vanuit je essentie schept: mooie sierlijke bewegingen: iedere keer weer anders, zonder vast patroon. Alles is goed.

In Biodanza dansen we geen vaste pasjes, geen vorm van hoe je moet dansen. Gewoon vanuit hoe het goed voor jou is op dat moment. Zo gaan bewegen in al je vrijheid, vanuit al je vrijheid, samen met al je vrijheid: creërend in het nu. Het mag telkens anders zijn.

We laten de controle niet graag los en al helemaal niet bij iets onbekends. Als we nog nooit Biodanza hebben ervaren, kan het angstig zijn om zo buiten de lijntjes te dansen. Als ervaren docent kan ik je verzekeren, dat het denken zorgt dat je in de angst komt. De lessen in de beginners groepen Biodanza zijn zo opgebouwd, dat we geleidelijk aan in dit creatieve proces komen. In het begin worden altijd de dansen getoond door de docent, als een mogelijkheid om op de muziek te bewegen. Het is een aanrijking, zo zou je kunnen bewegen. Waarna je zelf mag bepalen hoe wil ik op dit moment op de te horen muziek dansen. Alles is goed. Gaande de tijd komen we in de wekelijkse lessen steeds beter in contact met onszelf. Ons hart, onze ziel daarmee samensmelten en stappen zetten op het proces wat leven heet. Zo creëer je nieuwe energie, nieuw bewustzijn in het Hier en nu.

 

Kom je het ook een keer ervaren?

Het thema Biodanza: Nieuwe energie van de Vivencia op dinsdag 8 februari 2013 in het gemeenschapshuis in Haren (bij Oss), Kerkplein (naast de kerk). Aanvang 20.15 uur.

 

Kosten:

Voor nieuwe mensen: eenmalige introductiekaart van 3 lessen voor 30 euro (6 weken geldig). Ben je nieuw, bel dan even van tevoren.
Nieuwe mensen graag ook vooraf even telefonisch contact opnemen: tel. 06-13362776.
De 10 + 2 kaart kost € 100,–. Met deze kaart kun je 10 keer komen dansen binnen 15 lesweken. Kom je meer dan 10 keer binnen 12 lesweken (circa 3 maanden) dan
dans je de 11e en de 12e keer gratis mee.
Kan je niet iedere week dan is deze kaart een alternatief: 10-kaart € 120,– euro.

Kijk ook op: www.biodanzametlilly.nl of stuur een mail naar info@lillyharen.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *