Biodanza: Stromen

Biodanza: Stromen

In de laatste les van dit jaar komen we nog een keer terug op de hoedanigheid van water. We dansen dan in de flow. In de stroom van het water wat alles moeiteloos laat gaan. Stromen in overvloed.

Als iets een tijdje heeft stilgestaan en het komt in beweging, dan gaat het stromen. Soms komt het langzaam op gang. Denk maar aan een voet of been waar je lang op hebt gezeten. Waarvan het bloed bevrijdt door zijn last weer gaat stromen. Stromen geeft flow en snelheid. Alles wast het schoon; denk maar aan het bevrijdende gevoel van tranen.

Als alles in een stroom komt: zijn denken, voelen en doen in een lijn met lekaar. We noemen dat congruent. Als je congruent bent, lijk het of alles moeiteloos gaat lopen.

In de wekelijkse Biodanza les is het de bedoeling dat de mensen ook in een soort flow, een stromend geheel in de dans gaan komen. Het doen en voelen zijn dat de eerste 2 die je op de muziek in een soort stroming laten komen. We horen de muziek en voelen wat het met ons doet. En als vanzelf zet je de beweging in.

Een integratie op dieper niveau: helen en gezond maken.

Vitaliteit in denken, voelen en doen. Kwaliteit van leven komt niet door sociale of economisch succes, maar uit diepe banden van verbinding met het leven.

We kunnen als we spreken van succes eerder zeggen: ik heb vandaag iemand laten lachen. Even is het leven voor de ander even gaan stromen.

Als je iets wilt, doe het dan: het is een innerlijke houding die succes creëert.

Het vieren van onszelf, gevoelens van intern geluk: leven naar je eigen normen en waarden en dingen doen die je blij en gelukkig maken. Misschien wel een mooie gedachten om mee te nemen deze laatste les van het jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *