Biodanza: Transcendentie

Trance Biodanza met Lilly in Haren bij Oss BiodanzasalonDe laatste lijn van de 5 lijnen binnen Biodanza is de lijn van de transcendentie. We kennen allemaal wel het fenomeen om even in trance te zijn. Wie heeft het niet meegemaakt op een lange rechte weg met alleen je gedachten en niets anders dan je gedachten om je af te leiden. We rijden dan op de automatische piloot en zijn niet echt meer in bewuste aanwezigheid met de weg. Zo’n moment dat je er even niet bent en toch gewoon in de auto rijdt. Dat zijn als je auto rijdt hele gevaarlijke momenten. In de Biodanza echter zijn deze momenten heel kostbaar. We zijn dan helemaal niet meer verbonden met ons intellect. We zijn met ons bewustzijn heel ergens anders. Dat is zo’n moment dat je hoofd, even als het ware, eraf is. Je bent helemaal in het gewaar zijn van iets anders.

Trance is als je hallucinerende middelen zou gebruiken ook heel gevaarlijk.  Het houdt je aandacht vast in iets wat niet de werkelijkheid is en toch beleef je het als de werkelijkheid. Daarom is trance ook vaak een manier van zijn wat mensen afschrikt. De mensen zijn op een bepaalde manier niet meer in de werkelijkheid. In Biodanza gaan we niet zo diep in trance, maar wel net genoeg om even los van het denken te komen. Om even bewust te worden van een groter geheel waar jij ook deel van uitmaakt. Als je het eenmaal gaat begrijpen hoe dat in de Biodanza werkt, dan zul je de trance als heel helend ervaren. Je bent je vaak dan heel goed bewust van je gevoel en wan een eenheid die oplossend is. Problemen verdwijnen even naar de achtergrond en in het hier en nu voel je je vrij om even helemaal jezelf te zijn. Niets hoeft, niets moet. Alleen maar zijn. En dat is helend voor een mens.

We spreken in Biodanza ook van regressie als we bedoelen dat de opgewekte trance bedoeld is om te helen. De staat van zijn is zo fijn, dat oude manieren van denken overschreven kunnen worden met de mooiere waarden die we gewaar worden binnen de Biodanza. Misschien ken je het wel in het theater. Er wordt gedanst en gezongen: je aandacht op het toneel, je gaat even op in de geheimzinnige wereld die je wordt voorgesteld. Even ben je een met de theatermakers en hun wereld die zij op dat moment voor je scheppen. Zo mooi, zo onwerkelijk…….en toch echt!! Je kunt het als een mooie herinnering meenemen in je geheugen. Een mooie ervaring en zo kleur je op een mooie manier je wereld mooier en liefdevoller.

Ook een keer ervaren? De lessen zijn zondag 22 febr 19:00 uur, maandagmorgen 23 feb 10:00 uur en dinsdagavond 24 feb om 20:00 uur. Biodanzasalon, Eindstraat 18, 5368 AT  Haren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *