Biodanza: vrij bewegen

Lieve mensen wat is er nu mooier dat je zelf vrij te bewegen. In Biodanza is dat het hoogste goed. Het bewegen precies zoals we van binnen uit willen. Vrij zijn in wat we doen in onze beweging. Geen vaste passen, geen patronen die gevolgd moeten worden. Vrij….helemaal vrij.

DSC_0252Vaak krijg ik dan wel de vraag, waarom doe je een dans dan voor. Natuurlijk wil ik zo’n dans niet voordoen. Voordoen zou inhouden, dat ik wil dat de dans precies wordt nagedaan. Nee, bij het laten zien van mijn dans, geef ik een impressie, zoals ik de muziek op mijn wijze interpreteer. Het geeft je een idee, hoe je de dans zou kunnen doen. Voor beginners is het fijn als je al even kunt zien wat  zo’n beetje de bedoeling is, zonder dat ik iets wil opleggen. Ook is het fijn om de muziek al eens gehoord te hebben, zodoende kan je er al aan wennen en kan zich misschien van binnen al een dans gevormd worden. Het gevoel wat ik met mijn dans aan je wil overbrengen, kan misschien bij je binnen komen, juist doordat je even in de beleving naar de dans kijkt.

Het is altijd goed om de muziek even binnen te laten komen voordat we in beweging gaan komen. Juist als we de muziek van binnen al even voelen, dan kan de muziek ons lichaam laten bewegen. Daarin komt een hele andere beweging vrij. Een beweging van binnenuit, in veel meer contact met je bron. Je ziel of je wezen. En dat is nu precies wat Biodanza voor ogen heeft. Het wil je kennis laten maken met iets wat heel diep van binnen is. Wat het is….voor iedereen is het anders, maar dat er iets is…Dat is duidelijk.

Eben Alexander een neuroloog die pas bij Ivo Niehe was, heeft het heel mooi uitgelegd. Ons bewustzijn zit niet in onze hersenen. De hersenen van Eben Alexander waren dood. En toch heeft hij in die tijd heel heldere waarnemingen gehad. Heeft hij dingen ervaren vanuit een bewustzijn. Een bewustzijn, dat volgens de heren medici niet mogelijk was. En toch heeft Eben heel veel beleefd in de tijd dat hij in coma lag. Hij verklaart, juist als je niet meer vanuit je denken reageert, kom je in contact met iets veel groters en mooiers. Iets wat je denken te boven gaat.

Eben Alexander was ook bij Schepper en co: klik op de link om de uitzending te bekijken.

Dat is wat we ook via Biodanza bij de mensen willen bereiken. Juist door de verdieping in je bewust leven wat Biodanza je in een wekelijkse les wil aanbieden.

Kom gerust meedoen:

  • Zondagavond in Oss, Verdistraat 87, Yogacentrum Stilte in Beweging.
  • Maandagmorgen in Oss, Sterrebos 62, De spil van Sterrebos
  • Dinsdagavond in Haren bij Oss, Kerkplein 3, Gemeenschapshuis

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *