Biodanza warmte

WarmteEen van mijn nieuwe voornemens dit jaar zijn: veel warmte binnen de Biodanza om me heen vergaren. Hoe creeer ik in de Biodanza warmte om me heen? Daarom is het thema voor de komende les van 15 januari 2013 om 20.15 uur: warmte. Waar: Gemeenschapshuis te Haren. Eigenlijk is het heel gemakkelijk en tegelijk oh zo moeilijk…. Alles heeft te maken in hoeverre je de ander en daardoor ook jezelf iets gunt. In wederkerigheid. In de Vivencia (de workshop van Biodanza) dansen we met dit thema. Zo eenvoudig is affectiviteit. Alleen al door je hart te open te stellen en een ander als het ware iets te schenken.

In de Biodanza hebben we verschillende dansen die ons helpen ons hart naar de ander te openen. Om zodoende warmte en geborgenheid om ons heen te scheppen. De muziek, speciaal gekozen voor Biodanza, is hierin heel belangrijk. Muziek gaat voorbij ons denken en brengt ons meteen in ons gevoel. Muziek kan ook als we alleen zijn, een ruimte om ons heen creeeren van zachtheid en warmte.

Heb je dat wel eens gedaan. Op de bank gaan liggen en met een fleece dekentje over je heen. Helemaal fijn als je zo in de zon kunt liggen of dicht naast de verwarming of kachel. En dan mooie muziek aanzetten en deze beluisteren. Beluisteren met je gevoel, met heel je lichaam. In de melodie, zoals de zee, die heen en weer gaat en je meeneemt op de klanken van de muziek. Gewaar worden wat gebeurt er in mij, toelaten en ervan genieten. We hebben dan contact met ons Vitaal onbewuste. Alle cellen in ons, kunnen meedeinen op die energie en zich weer opladen in de positieve kracht die ook in ons is. Even in de cocoon van jezelf kruipen.  In de warmte van jezelf.

Echter we zijn geen solitair levend persoon. We zijn sociaal, dus iemand die zich kan ontplooien juist in het contact met de ander. Door de ander leert hij zichzelf kennen. In de Biodanza zijn we met een groep mensen en ieder in de groep heeft zijn eigen leerproces. Zijn eigen verhaal. Door samen te dansen kan op non-verbaal niveau ons verhaal naar buiten komen. En terwijl het er zo mag zijn, kan het transformeren in het contact met de ander. In wederkerigheid.

Wederkerigheid werkt altijd 2 kanten op. We zeggen wel eens, je kunt alleen van een ander houden als je van jezelf houdt. Echter als we dat vanuit wederkerigheid gaan invoelen, gebeurt er iets anders. Er ontstaan 2 stromen tegelijk. We openen ons hart om de ander liefde te geven en in de ontstane wederkerigheid krijgen we tegelijk ook liefde voor onszelf terug.

Om te leven in wederkerigheid, te ontdekken hoe eenvoudig affectiviteit is. Jezelf permitteren dat de ander iets goeds gegunt wordt. Geeft al een transformatie binnen jezelf. Zo binnen zo buiten. Het weerhouden van jezelf om je hart naar een ander te openen, zorgt ook dat je jezelf niets gunt. Juist door af te sluiten: in de afgunst te komen, werp je een blokkade op. Dus gun juist in dit stuk van het nieuwe jaar de ander alles wat je ook jezelf zou toewensen. Zo eenvoudig is transformeren en kan er warmte, nieuwe mooie energie ontstaan in wederkerigheid.

Wil je het ook meemaken? 

Meld je aan voor de komende les van dinsdag 15 janauri om 20.15 uur. Aarzel niet. Deze maand januari ter kennismaking 3 lessen voor Eur 25,00.

Tel. 06-133 62 776 of stuur een mail: info@lillyharen.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *