Biodanza: met vreugde bewegen

Biodanza met vreugde bewegen.

Bewegen is belangrijk. Als we een tijdje niet bewogen hebben, zit ons hele bewegingsapparaat als het ware op slot. Dat is niet fijn. Ook in je leven als je te lang in je comfort zone hebt gezeten, dan zit je flexibiliteit om om te gaan met het leven, ook op slot. Daarom deze Biodanza: met vreugde bewegen. Vreugde om te voelen dat je leeft, dat je aanwezig kunt zijn in het hier en nu. Dat je soepel bent of in ieder geval steeds soepelerd wordt, juist omdat je beweegt.

Vreugde is niet altijd meteen in je systeem. Vreugde is wat van binnen aangeraakt en doorleeft mag worden, dan kan het ontstaan. Gelukkig hebben we de muziek van Biodanza, die met zijn “Royal Way” voorbij gaat aan het verstand, ons op een dieper niveau weet te bereiken. En natuurlijk niet te vergeten de mede dansers in de wekelijkse groep, die je hoe langer hoe meer vertrouwd zijn. Genietend en wetend dat we samen op weg zijn naar iets, in ieder geval om plezier en vreugde te beleven.

Vreugde is vooral een aanwezigheid in je gevoel. Het is een intase (gevoel van binnen) wat via Extase (een beweging van binnenuit naar buiten toe) geleefd mag worden. Een voorbeeld van intase is dat je als je bv. iets moeilijks hebt gedaan en dat het je gelukt is. De hoera stemming waarin je dan verkeert, maakt dat je armen omhoog steekt en ja, tegen het leven zegt. Even voelend ik mag er zijn. Die momenten zijn belangrijk om uit onze comfort zone te komen. Te ervaren ik kan stappen maken en ik mag daarin leren. Een soort zelfregulatie. Ik zit vast, wat voor beweging kan ik nog wel maken en hoe is dat dan.

Fouten maken, is vaak iets wat je overkomt, als je uit de comfort zone stapt. Het gaat niet meteen goed. Dat gevoel is niet hemel juichend en kan je weer op slot zetten. Letterlijk op slot. Lichamelijk voelend. Waarschijnlijk voor jou een moment om even mee te komen dansen bij een wekelijkse groep van Biodanza. Want in Biodanza maken we geen fouten, alles mag er zijn. We maken geen pasjes die we moeten leren. We dansen juist op ons gevoel om daar in te leren: dit ben ik en dit kan ik, dit wil ik?

Wil je het ook een keer ervaren? Kom dan komende dinsdag 29 januari meedansen in het Gemeenschaphuis, Kerkplein 3 in Haren bij Oss. Graag even bellen als je mee komt doen: 06-133 62 776. Kennismaken 3 lessen voor Eur 25,–.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *