Biodanza: Zomerse verrukking

Wat hebben we toch al mooi weer gehad en de zomer is nog maar net begonnen. Vorige week een hele mooie avond waarin we zwoel de nacht in konden dansen. Geweldig wat een sfeer was het hè en wat een Biodanza facilitator die Stephen White. Hij is wel een voorbeeld voor mij en samen met mij vele anderen. Deze week gaan we verder met de zomerse verrukking en de les rondom het nijlpaard.

Sensueel en gracieus in het water.

Fantastisch hoe sensueel dat logge dier zich kan bewegen in het water. Hij stamt dan ook af van de walvissen, hij hoeft maar om de 5 minuten even een teugje lucht te halen. Het voorbeeld in Biodanza is vooral hoe hij kan genieten van zijn ZIJN. Helemaal op zijn gemak vreet hij zich een eind in de rondte en heeft hij overal schijt aan (sorry voor de platte uitdrukking op deze plek). Hij hoeft niets hoog te houden, geen regels worden hem opgelegd, behalve de regels van de groep. Want hij is een super gregarious dier. Een dier dat zich helemaal kan vinden in de gezelligheid van de kudde, steeds contact zoekend. En zich daaraan lavend en verlustigend.

Algemeen welbevinden

Zijn algemeen welbevinden wordt veroorzaakt door het overvloedige eten en door het plezier van het contact ondergedompeld in het moeras.  Luie bewegingen, die getuigen van overvloed en rust en aangenaam verpozen. Cenestetische wil zeggen alle sensaties die hij binnen zich kan waarnemen ontvangend en daarin van het ene naar het andere moment in verrukking vallend, alleen al door heel langzaam te bewegen of ergens tegenaan te glijden. Zijn lichaamsgrenzen vervagen daardoor en hij ervaart een bedwelmende trance achtige hemelse sfeer. Dit is zo verdovend, deze afwezigheid van lichamelijke grenzen, zo verheerlijkend dat hij zo wel eeuwig in het water kan blijven dromen.

Lichamelijke zelfacceptatie.
Zijn gewicht is zo enorm groot en daardoor ook zijn cenestetische welbevinden.  Zonder zich ooit ergens om te bekommeren of zorgen te maken. Met zijn opvallende omtrek kan hij worden associeert met de ruimte en omvang van alle organen en het buik plezier dat er mee samenhangt. Dus wat willen we nog meer op zo’n zomeravond. Genieten en socialiseren als een Nijlpaard.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *