Biodanza: Heb het leven lief

Biodanza heeft alles te maken met eerbied voor het leven. Bewust worden wat is in het leven belangrijk voor jou en voor de mensen om je heen. Te beseffen: Heb het leven lief. En tegelijk dat de ander o zo belangrijk voor jou is. Dat je het leven samen mag maken. Dat is de kern van Biodanza. Om als mens menselijk in de wereld te staan.

Het is de titel van een lied van Liesbeth List. Zij zong dat ooit vol passie. Samen met Ramses Shaffy waren zij de zangers van de jaren 70. Zij zongen veel over de diepgang van het leven. In de bron van de menselijkheid zit een enorme kracht. Deze kracht willen we ook aanboren in de Vivencia (de workshop) van Biodanza. Om zo een ieder te raken in de volheid van het bestaan. Het Goddelijke dat soms voelbaar is in sommige muziekstukken binnen de Biodanza. De muziek, de “Royal Way” om mensen uit hun denken te krijgen. Niet meer rationeel alles te benaderen, maar andere kwaliteiten van zichzelf naar boven te halen. Kwaliteiten die vaak verborgen zijn onder de laagjes die ons opgelegd zijn door de cultuur en samenleving. De media, die van ons een marionet pop maakt. Aan alles beantwoorden: vooral wat de reclames ons voorschotelt.

Mogen we nog onszelf zijn. Mogen genieten en mooi vinden wat ons diep van binnen raakt. Hebben we daar nog wel contact mee? In de Biodanza worden we door diverse dansen in verbinding gebracht met iets wat ook sterk in ons leeft. Iets wat geleefd wil worden. Vol passie en vuur, bereid om ergens voor te gaan, je droom te verwezenlijken. En tegelijkertijd ook iets wat zacht in ons aanwezig is. Wat zorgzaam is voor ieder levend wezen of het nu een mens of een dier is. Zorgzaam en teder. Vol aanwezig om samen er iets moois van te maken.

Daarmee gaan we dansen in de Vivencia “Heb het leven lief”.  Hier een link naar het lied zoals het gezongen wordt door Yasmine. vimeo.com/5323610. Ik vind het een mooie zachte tedere uitvoering. Laat hieronder een reactie van je achter hoe je het lied vond. Het is altijd fijn om te horen wat mensen van je blog vinden. Alvast bedankt.

Wil je mee komen dansen in het gemeenschapshuis in Haren (bij Oss), Kerkplein (naast de kerk). Aanvang 20.15 uur.?

Nieuwe mensen graag ook vooraf even telefonisch contact opnemen: tel. 06-13362776 of even mailen: info@lillyharen.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *