Biodanza in je Kracht gaan staan.

Biodanza – In je kracht gaan staan.

In Biodanza hebben we verschillende dansen die ons bij onze kracht brengen. Die ons in onze kracht laat staan. Eerst worden bewust van onze grenzen, maar later mogen we ook gaan bemerken, dat we op onze grenzen mogen reageren.

Als de impuls van binnenuit komt, dit is heftig voor mij. Wat doe je dan. Biodanza wil je bewust maken van je keuze mogelijkheden. Om binnen de groep, je altijd zo vrij te voelen, om te mogen reageren, als voor jou goed voelt. Dat zou dus zomaar kunnen zijn, dat je in eerste instantie een dans niet meedoet. Dat je even vanaf een afstandje een kijk neemt op hoe dat anderen daar mee omgaan. Gelukkig is de docent als eerste de geroepene om te laten zien hoe hij de dans interpreteert, om zodoende het voorbeeld te geven.

We kunnen dan nog lekker in onze comfortzone blijven en bekijken hoe we mee willen doen. Maar Biodanza zou Biodanza niet zijn, als ze je juist in de comfortzone laat zitten. Want, buiten dat we voor onszelf mogen kiezen, nodigt ze ons ook uit, om zelf stappen in het leven te nemen. Om net als een kind in verwondering, zich uitgedaagd te voelen om nieuwsgierig te zijn. Zelf te willen ontdekken. Zelf te willen onderzoeken. En dan ga je voorbij je eigen grens van angst en ga je het leven aan. Het leven aangaan is afrekenen met oude patronen, om van binnenuit te gaan beseffen, ik ben ook partij. Ik wil zelf beslissen wat ik doe. En dan zou het zomaar kunnen dat je door juist de stap te wagen, je ineens voelt, ik kan het!! Ik kan voor mezelf kiezen en beslissen. Ik ga het leven aan!!

En wat gebeurt er dan van binnen met je. Je voelt je groter worden, je voelt je zelfvertrouwen en je voelt je energieker, vitaler.

In de komende les gaan we op een speelse manier onze kracht verkennen, ontdekken hoe we daar mee kunnen spelen en wat het ons brengt om ons te laten uitdagen en stappen te zetten.

 

Wil je het ook een keer meemaken, bel gerust of mail me om je voor de komende les op te geven: tel. 06-133 62 776 of info@lillyharen.nl

 

Deze les wordt gegeven op dinsdag 19 februari van 20.15 tot 22.00 uur in het Gemeenschapshuis te Haren bij Oss, Kerkplein 3, 5368 AM.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *