Biodanza: samen zijn

Wat Biodanza zo mooi en leuk maakt is dat we samen zijn. We creëren ieder moment een nieuwe dans. Steeds in het hier en nu. En of we dan alleen dansen of als paar. Het mooie van Biodanza is, dat we Biodanza niet alleen maken. Juist de mensen  aanwezig zijn maken de sfeer op dat moment. Zo is Biodanza iedere keer weer anders, vernieuwend.

Afgelopen weekend was ik Ermelo met heel veel Biodanza leraren uit Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland en zelfs Noorwegen. We hebben allemaal hetzelfde beroep en het was fantastisch om met zoveel enthousiaste mensen samen te zijn. Ik werd gemakkelijk opgenomen in de groep en dat waren toch wel meer dan 100 dansers. Heel snel krijgt Biodanza door zijn goed doordachte systeem, het voor elkaar, om mensen te verbroederen.

In onze ouder wordende maatschappij is het voor veel mensen die nog alleen wonen vaak een eenzaam bestaan. Er komt  niet zoveel bezoek en ze trekken er niet zomaar op uit. Vooral in de winter is het moeilijker om contact met de omgeving te maken. Waar kan men nu nog zomaar spontaan op de koffie komen. En als het kringetje steeds kleiner wordt……..?

Biodanza is een mooie bezigheid om je vriendenkring een beetje groter te maken. Je komt iedere week via de vaste groep, dezelfde mensen tegen. Het systeem Biodanza, dat voor verbroedering zorgt, maakt snel contacten. Ook al praten we niet in de Biodanza. We zijn wel samen. We beleven samen de les. We nemen samen deel. We vormen op die manier een eenheid. Juist door het non-verbale. We worden gestimuleerd om gebaren van genegenheid te maken, daardoor voelt men zich welkom en thuis in de groep. Wat is er mooier dan dat iemand vriendelijk naar je lacht, omdat diegene blij is, dat jij weer aanwezig bent. Die je verwelkomt met een warm gebaar van vriendschap. Zoiets wens je jezelf toch iedere week toe. En dat is heel wat anders dan naar het geklaag moeten luisteren van de volgende ziekte die al weer op komst is. Juist al die ballast van het klagen, zeuren, ontevreden zijn, geeft ons geen fijn gevoel. Dat vreet energie.

Wat ons juist energie geeft: er te mogen zijn. Samen voelen ik ben blij dat je er bent. Biodanza zit zo in elkaar, dat je door het samen dansen, in een Vivencia (workshop) automatisch contact krijgt. Een contact waarin je er mag zijn, zoals je bent. Helemaal jezelf. Zomaar.

Speciaal voor mijn trouwe lezers, een fantastisch lied op youtube: samen zijn. De tekst staat erbij, dus zing lekker mee: http://www.youtube.com/watch?v=j5NprkQY1S4

Wat Biodanza zo mooi en leuk maakt is dat we samen zijn. We creëren ieder moment een nieuwe dans. Steeds in het hier en nu. En of we dan alleen dansen of als paar. Het mooie van Biodanza is, dat we Biodanza niet alleen maken. Juist de mensen die op dat moment aanwezig zijn maken de sfeer op dat moment. Zo is Biodanza iedere keer weer anders, vernieuwend.

Ook zin om mee te dansen?

Meld je aan: tel. 06-133 62 776, waarom zou je aarzelen?

e-mail: info@lillyharen.nl

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *