Biodanza: dans met mij

Natuurlijk is Biodanza een manier om contacten te leggen. Vandaar dat Biodanza: dans met mij bijna vanzelfsprekend is. Met het thema dans met mij kan ik nog iets anders verbinden. Nl. Danza betekent niet Dansen, dat zou te vrij vertaald zijn. Het betekend veranderen. En als we dan naar de naam Biodanza kijken, dan is veranderen ook de opzet van Biodanza. Veranderen op een mooie geleidelijke stimulerende manier. Oude patronen, oude houdingen loslaten en je openen om opnieuw te gaan ervaren wat is goed voor mij.

Ik heb eens een film gezien, waarin oudere mensen wekelijks Biodanza deden. Op een gegeven moment zag ik een bepaalde oudere vrouw, die eerst met een rollator liep, niet meer terug. Ik dacht dat ze overleden was……tot ik ze herkende in de mensen die aan het dansen waren. De weken van Biodanza hadden haar waarschijnlijk zo goed gedaan, dat ze niet langer haar rollator nodig had. En dt kan er gebeuren in Biodanza. In het wederkerige contact nemen we mensen mee in ons enthousiasme. We bevestigen elkaar dat we het zo fijn vinden om elkaar weer te zien. Om samen weer die rondedans te maken op de mooie muziek van Biodanza.

Kom dans met mij, kan ook in ruimte. We hoeven elkaar niet altijd aan te raken. We kunnen ook samen dansen als we een eindje van elkaar af staan. Dan toch kunnen we verbinding hebben, gewoon omdat we af en toe dezelfde bewegingen maken, of omdat we vriendeljik naar elkaar lachen. Een glimlach kan zoveel veranderen in een mens. Als je alleen al ziet hoe een glimlach een gelaat kan laten oplichten, kan laten stralen. Gewoon even gezien worden en er mogen zijn.

En dan hebben we het nog maar over 1 aspect van Biodanza gehad. Biodanza kan ons op zoveel verschillende manier een een aanreiking bieden in het omgaan met elkaar. Juist het non-verbaal communiceren brengt zoveel klaarheid. Met woorden kun je er nog al eens omheen draaien, maar lichaamstaal is vaak heel duidelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *