Biodanza: Een nieuw begin

Foto: Frank Hanssen.

Hoezo Biodanza een nieuw begin, zul je denken. En dat heeft alles te maken met dat we vaak denken dat ons leven goed is, maar….En die maar houdt eigenlijk een nee in. We hoeven niet te veranderen, want we zijn nu eenmaal zo. Vanuit de visie van Biodanza heb je het dan niet helemaal begrepen. Ons hele leven is aan verandering onderhevig. Niets blijft hetzelfde. Steeds weer dienen er zich andere dingen in het leven aan. Dat is ook fijn, want zou alles hetzelfde blijven, dan zou een onprettige situatie nooit meer overgaan.

Gelukkig hebben wij als mensen het vermogen om mee te gaan met de veranderingen in ons leven. We hebben een heel mooi systeem dat steeds weer moeiteloos zich weet aan te passen aan iedere nieuwe situatie. Neem, nu de herfst. Het wordt al wat kouder en in ons wordt dan de bloedstroom vanzelf wat dikker om zo ons beter warm te kunnen houden. Daar hoeven we niets voor te doen.

Echter bewust worden,  hoe ik anders in het leven zou komen staan, daar moeten we wel iets voor doen. Lees daarom onderstaand gedicht:

Als je blijf kijken

Zoals ik altijd heb gedaan

Blijf ik denken

Zoals ik altijd heb gedacht

 

Als ik blijf denken

Zoals ik altijd heb gedacht

Blijf ik geloven

Zoals ik altijd heb geloofd

 

Als ik blijf geloven

Zoals ik altijd heb geloofd

Blijf ik doen

Zoals ik altijd heb gedaan

 

Als ik blijf doen

Zoals ik altijd heb gedaan

Blijft mij overkomen

Wat mij altijd overkomt. 

 Vandaar de titel “Een nieuw begin” als thema voor deze Biodanza Vivencia.

Biodanza is zo’n mooi systeem dat door het bewegen veranderingen teweeg brengt, als vanzelf. Zonder dat je erbij na hoeft te denken worden processen bij je geactiveerd. De mooie muziek met de bewegingen maken dat al je cellen op onbewust niveau een positieve impuls ervaren. Geluk leert omarmen en je schaduw kan transformeren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *