Biodanza: Alles heeft een ritme

Het thema van deze week is: Alles heeft een ritme. Het verwijst naar heel veel dingen om ons heen, misschien wel naar alles om ons heen. Alles is in beweging en komt in een repeterend patroon weer naar terug. Steeds zijn het golven van energie die het ritme veroorzaken. Of het het trom geroffel is van de inheemse stammen of het kloppen van ons hart: Alles heeft een ritme. Deze week weer een nieuwe les in het Yogacentrum Stilte in Beweging in Oss en wel op zondag 26 mei om 15.00 uur.

Soms zijn de ritmes heel kort aaneengesloten zoals het tikken van de klok. Soms heel lang, zoals de baan om de zon van de aarde. Het repeterende maakt dat het een ritme krijgt. Daar zit voor ons mensen vertrouwen in. Het kloppen van ons hart, het in en uit ademenen, de zon die iedere dag weer opkomt. Het geeft ons vertrouwen. We weten dat het weer opnieuw zal komen en niet zal stoppen. Het is voor ons een levensvoorwaarde.

Als we weten dat alles in en om ons een ritme heeft, dan weten we ook dat het vaak een geluid heeft. Als we luisteren naar het ritme van ons hart. Denk maar aan het feit dat je eens in de moederbuik je moedershart hoorde kloppen. Dat, dat voor jou als mens in wording als muziek in de oren klonk.

We luisteren niet alleen met onze oren naar het ritme van de muziek. We gebruiken ons hele lichaam. Denk maar aan bloeddruk en hartslag die veranderen onder invloed van het luisteren naar muziek. We kunnen dan ook zeggen dat ieder stuk ritme en muziek zorgt voor een lichamelijke sensatie. We kunnen nog verder gaan: bij hetzelfde muziekfragment was de reactie van verschillende personen hetzelfde. De speciaal voor Biodanza gekozen muziek heeft een uitwerking die ons meeneemt in de dans. En daar is de vertaling naar de dans in Biodanza.

Dit bevat de essentie van de menselijke beweging en het ritme van het leven!

http://www.youtube.com/watch?v=1l_4OW_Ir7M

Wil je ook kennismaken met Biodanza. Kom meedoen op zondagmiddag.

Data: 26 mei, 2, 9, 16, 23 en 30 juni.

De eerste kennismakingsles is gratis. Daarna kun je een 5 of 3 rittenkaart kopen. Klik hiervoor op het kopje bovenin deze pagina: Kom je ook dansen: http://biodanzametlilly.nl/kom-je-ook-dansen/

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *