Biodanza: stap in je daadkracht

Daadkracht wat is dat eigenlijk. Daadkracht wil zeggen dat je het vuur volgt wat via je verlangen opgewekt is. Eerst is er een verlangen om iets te gaan doen en daarna kan je de daad bij het woord voegen en stappen ondernemen. Zo op papier is het heel makkelijk en duidelijk, maar in het dagelijks leven is het een ander verhaal. We willen zo graag dit en dat….en het blijft bij luchtkastelen. We kunnen het niet tot werkelijkheid manifesteren. Allerlei facetten van het leven houden ons af van de eerste stap zetten.

In deze Biodanza les op dinsdag 21 mei in Haren bij Oss gaan we beginnen met stappen te nemen. Daadkracht begint met een daad. Hoe worden we aangezet om een daad, een stap te gaan nemen? We mogen eerst contact met onszelf krijgen om iets te willen doen. Wat zouden we graag gaan doen? Deze les laat je eerst in contact komen met je verlangen. Je verlangen dat diep in je resoneert en wat geleefd wil worden. We dansen met muziek die ons diep in contact met dat gevoel brengt. Een gevoel vanuit je innerlijk, een sensatie die zomaar ontstaat op de speciaal voor Biodanza gekozen muziek en de daarbij behorende dans. Natuurlijk altijd op een opbouwende manier, zodat het voor een ieder veilig is om daar contact mee te maken. Het door jezelf aan te laten raken en er dan bewust van te worden.

De daad bij het woord voegen begint met bewust worden wat je graag zou willen. Dan volgt de volgende stap. We willen het uit gaan voeren, maar hoe….

Dansen is natuurlijk stappen zetten. Dansen is bewegen zoals de muziek in jou gaat dansen. Dus dansen is een en al daadkracht. Door zo er mee bezig te zijn, ervaren we wat daadkracht met je kan doen. Meegaan in de beweging en er niet stil bij staan, want dan ga je weer in je hoofd. Nee, gewoon doen en ervaren!!!

Kom ook meedoen dinsdag 21 mei 2013 in het Gemeenschapshuis, Kerkplein 3 te Haren bij Oss.

Hier nog een mooie link hoe we tot de stap kunnen komen: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sb2YOg_dkQM

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *