Biodanza: Alles is in beweging

Alles is in beweging. Dat komt omdat alles met elkaar verbonden is. Als het ene beweegt, beweegt automatisch het andere mee. Zo ook in Biodanza, als je danst, dan beweegt alles in je mee. Het is niet statisch en dat zorgt weer dat het allemaal flexibel wordt. Iets wat volop in beweging is, is niet statisch. Juist door beweging kunnen blokkades worden opgelost.

We voelen ons na zo’n Biodanza les (Vivencia) dan ook vaak net even iets anders, dan voordat we aan de les begonnen. In Biodanza taal noemen we dat: we zijn even de verdieping in gegaan. Nu gaan we bij een beginners les helemaal niet echt de verdieping in. We doen alleen dansen die ons meer in Harmonie laten komen. En dat alleen al is voldoende om je anders te voelen. Harmonie is heel belangrijk voor onze gezondheid. Ons lichaam zoekt steeds een evenwicht (homeostase), zodat het weer goed kan functioneren. In dat evenwicht is actie en rust noodzakelijk. Steeds stappen doen die ons in actie zetten, zoals samen dansen en stappen die ons in de rust brengen zoals de dansen van vloeibaarheid (Chi Qong), om ons weer bij onszelf te brengen.

De opzet daarvan is dat we zelf leren ervaren wat goed voor ons is. De eerste stappen die zijn niet zo moeilijk. Zo weten we wanneer we het heet krijgen, dan doen we ons vest uit. Als we dorst krijgen, dan drinken we wat. Maar als we moe zijn, rusten we dan wel altijd?

Onze grenzen voelen: nu is het teveel, te dicht bij en onze grenzen te verleggen: ik wil het proberen. Steeds de beweging van actie en rust. Heel geleidelijk bewust worden. Wat is goed voor mij en wat niet. En durf ik daarnaar te luisteren. Mag ik daar voor mezelf kiezen. Mag ik: ook al vind ik het stom, voor mezelf kiezen en een keer niet mee doen? Mag ik luisteren naar mezelf en voelen dat ik even moe ben en even wil rusten?

Vandaag zondag 28 april dansen we met dit Thema in het Yogacentrum Stilte in Beweging, Verdistraat 87, Oss. Aanvang 15.00 uur.

Wie nog mee wil doen, kom gerust. Er is nog plaats, dus je hoeft niet perse te bellen.

Nog een mooi filmpje hoe alles in beweging is, gewoon door vriendelijk te zijn voor elkaar: https://www.facebook.com/photo.php?v=248966498577033&set=vb.460958710606468&type=2&theater

De komende weken is het in verband met de mei vakantie geen les.

De eerstvolgende lessen zijn:

Haren: 14 mei om 20.00 uur.

Oss: 26 mei om 15.00 uur.

Fijne voorjaarsvakantie of fijne feestdagen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *