Biodanza: in bloei komen

Gelukkig is de temperatuur weer aan het oplopen en zien we overal de knoppen in de bomen en struiken verschijnen. Zonneschijn en een goede temperatuur heeft de natuur nodig om in bloei te komen. Zo is het ook bij de deelnemers in de wekelijkse Biodanza groep. Als de muziek hen motiveert en mooi past bij de de voorgestelde dansen, dan kan de avond bijna niet meer stuk. Iedereen doet dan zijn best om zich van de mooiste kant te laten zien. Ik zou het noemen: via Biodanza in bloei komen.

Toch zit er een valkuil in. In Biodanza gaat het niet om wie er heet mooiste kan dansen. In Biodanza gaat het om de ontwikkeling die je aangaat. Hoe kun je jezelf ontplooien zodat het beste van jou naar buiten komt. Heel veel mensen hebben geen idee van de vele mogelijkheden die ze in zich hebben. Ze staren zich blind op hoe ze behoren te doen, zonder ooit zelf te beseffen: wat wil ik zelf doen. Wat doe ik graag, waar word ik blij van en krijg ik veel energie van. Dat zijn indicators om tot bloei te komen.

Via Biodanza komt men meer in contact met de verlangens diep van binnen. Verlangens werken als richting aanwijzers. Ze brengen je bij het vermogen wat geleefd wil worden. Ze zetten je aan om dingen te doen, waarvan je denkt “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”. Juist dan zitten we in een keurslijf: “hoe behoor ik te doen”. Het zou veel beter zijn om weer via dansen met dat verlangen in contact te komen. Weten we nog wel hoe verlangen in ons voelt. Weten we nog wel hoe levenskracht in ons voelt.

Nieuwsgierig geworden naar Biodanza? De komende week is de Nationale Week van de Biodanza. In heel Nederland zijn er verschillende evenementen om lessen of extra workshops bij te wonen.

In Haren: dinsdag 16 april om 20.00 uur  of op zondag 21 april in het Yogacentrum voor Stilte en Beweging, Verdistraat 87 te Oss van 15.00 tot ongeveer 17.00 uur.

 

 

1 gedachte over “Biodanza: in bloei komen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *