Biodanza: Alles zal veranderen

De wereld is net zoals het weer. Alles blijft continue in beweging en daarom alles zal veranderen. Nooit is iets meer zoals het daarnet nog was. De tijd tikt door. Steeds is het weer nieuw. In Biodanza merken we dat vooral aan onze dansen. Soms wordt de muziek opnieuw gedraaid en iedere keer is onze dans weer anders. Wij zijn steeds onderhevig aan verandering. En als het een verandert, dan verandert het ander ermee mee. En dat is maar goed ook. Daardoor creëren we groei voor onszelf. De groei waar we ons in Biodanza ook mee bezig houden. Natuurlijk de groei in de natuur, maar ook de groei in ons innerlijk.

Zo is het thema: alles zal veranderen een thema dat helemaal past bij Biodanza. Hierin zit heel veel verscholen van het Biocentrisch principe van Biodanza. In dit principe willen wij als Biodanza docent de deelnemers een scholing aanbieden waarin we ons richten op de innerlijke richtlijnen voor het leven. Het leven dat we in Biodanza centraal stellen. In de komende weken dansen we met verschillende thema’s die allemaal te maken hebben met innerlijke groei.

We beginnen met dat alles zal veranderen. Hiermee leggen we de klemtoon op onze bewustwording. Het leven maakt dat alles in beweging blijft. Alles is veranderlijk. Soms zitten we in een tijd, waarin alles moeilijk is en ons parten speelt. Biodanza laat ons beseffen dat ieder moment weer anders is. Wat in de ene dans nog zwaar aan voelde, kan door de innerlijke beweging in de dans ineens waarneembaar anders voor je voelen. Biodanza heeft namelijk een integrerende werking. We kunnen op deze manier emoties veranderen. Ons lichaam kan via de beleving in de dans, zorgen dat we de emoties een weg in ons kunnen vinden. Gewoon door ze er te laten zijn in de dans. Alles is met elkaar verbonden. Als het een verandert, dan verandert het andere mee. De muziek neemt het van ons over. Muziek neemt het van onze hersenen over en laat ons meteen in de beleving komen. En dat is heilzaam voor eenieder.

Natuurlijk is dat niet van de ene op de andere dag voor je. In Biodanza is altijd een proces van geleidelijkheid. We  dansen en bewegen zoals we op dat moment voor ons het beste is. Gaande de tijd zal voor ons waarneembaar zijn dat ze niet meer zo zwaar op de hand zijn. Dat we ons kunnen integreren met de mooie dingen die het leven ons biedt. De helende werking van de natuur om ons heen. De ontwikkeling van onze affectiviteit en de vergroting van ons ethisch bewustzijn. Waardoor we niet zomaar dingen kunnen vernietigen. Dat we eerbied voor het leven krijgen en daar anders mee om kunnen gaan.

Nog een link: wat zou je aan jezelf willen veranderen? Klik op de link om te bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=jBfizasz2kQ&feature=player_embedded

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *