Biodanza: boeiend bewegen

Foto: Frank Hanssen.<br />Frank geeft op donderdagavond les in Oss, Prof. Regoutstr.110: basisschool de nieuwe Link.
Foto: Frank Hanssen.
Frank geeft op donderdagavond les in Oss, Prof. Regoutstr.110: basisschool de nieuwe Link.

 

Soms bewegen we zoals we denken dat we moeten bewegen. Bewegen op de muziek, omdat we dat ergens hebben gezien. Boeiend bewegen is bewegen vanuit je eigen impuls. Gewoon omdat het er is. De muziek die ons aanzet om de beweging te maken. Het gaat in Biodanza niet of iets er mooi uitziet. Het gaat erom of je je er goed bij voelt. Als ik moe ben, zal ik vanzelf minder bewegen. Dan luister ik naar mezelf. Voel ik me vitaal en fit, dan zal ik meer bewegen. En zo zet je in het hier en nu, jezelf neer. Alles is goed.

Hoe kom ik dan in boeiend bewegen zul je je misschien afvragen. Nou, dat gebeurt vanzelf. Als je een paar keer meedoet en we gaan er vanuit dat je minstens 3 x meedoet. Dan ga je een beetje herkennen hoe zo’n les eruit ziet. Je snapt meer  wat er van je gevraagd wordt. Je kent misschien al wat andere deelnemers, dat voelt al wat vertrouwd. En zo kan het ineens gebeuren, dat je in een bepaalde dans, spontaan omdat de muziek je zo aanspreekt ineens anders gaat dansen. Veel meer dansen zoals je aanvoelt dit doet me goed. Dan zijn we op de weg van boeiend dansen aangekomen. Boeiend omdat de beweging vanuit jou is, gewoon zomaar, omdat het spontaan gebeurde. Dan kom je steeds meer in je authenticiteit in je daadkracht. En daadkracht heeft weer alles te maken met autonomie.

Wanneer je in de Biodanza je autonomie steeds beter gaat ervaren, heeft dat ook zijn weerslag op je dagelijks leven. Daar ga je ook meer vanuit je eigen impulsen dingen zeggen of doen. Gewoon omdat ze jou aangaan. Je kan en wilt er niet meer omheen. Ik ben iemand en ik wil ook iemand zijn. En dan ben je vanzelf een boeiend persoon aan het worden.

Vraag je maar eens af, wie vind jij boeiend? Niet iemand die saai is geloof ik. Dus wie zou jij willen zijn? Jezelf natuurlijk. Dus stop met verstoppertje spelen. Stop met ik kan niet dansen. Stop met ik durf niet. Kom gewoon meedoen.

Zondag 9 juni in het Yogacentrum Stilte in Beweging, Verdistraat 87, Oss. Aanvang 20.00 uur.

Als je voor het eerst komt is de les ter kennismaking gratis.

Wil je je aanmelden: tel. 0a6-133 62 776.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *