Biodanza: genieten

Als we zo de wereld van alle dag eens tot ons nemen, dan worden we vaak geleefd. De reclames op tv laten allemaal voorbeeldige families zien, waar het heerlijk vertoeven is. Geen vuiltje aan de lucht. Alles koek en ei. De keuken, de badkamer spik en span en de tuin om door een ringetje te halen. En iedereen heeft een big smile op zijn snoet. Familie voorbeeld.

Echter zouden er wel zulke families zijn vraag ik me af. Is het werkelijk een afspiegeling van de maatschappij? Of is het hoe we het zouden wensen? In ons dagelijks leven zie ik heel veel mensen die altijd maar haast hebben, druk, druk…. mobieltje in de ene hand en met de andere hand allerlei dingen doend, om zo maar tijd te besparen. Hebben we nog wel tijd? Tijd om te genieten? Tijd om iets te doen waar we blij van worden? Weten we nog wel hoe het is om blij te zijn?

Daarom heb ik voor de komende week een les gemaakt over genieten. Even de boel de boel en lekker een paar uurtjes dansen. Even vertoeven in het hier en nu in een Biodanza les. Een Vivencia die ik speciaal gemaakt heb rond het thema genieten. Even helemaal zijn in het hier en nu.

Kom het ervaren tijdens de les in het Yogacentrum Stilte in Beweging, Verdilaan 87 te Oss. De les begint om 15.00 uur. Het is een les voor beginners.

Biodanza kun je niet in een keer ervaren. Om de diepgang van Biodanza ten volle te beseffen is het goed om 3 lessen bij te wonen. Vaak ben je de eerste les nog gespannen en is het allemaal nog heel erg wennen om zo samen te dansen. Na een 3tal lessen snap je beter wat de bedoeling is en voel je al wat vrijer om er gewoon te zijn. Dan komt zo’n les al heel anders op je over en kom je meer in de beleving van zo’n les. Dan kun je ook echt zeggen: Biodanza is genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *