Biodanza: Cenesthetisch Plezier

Biodanza met Lilly in Haren bij Oss Cenesthetisch plezierSoms is een woord zo passend voor de Biodanza en maakt een vertaling het niet duidelijker. Cenesthetisch is zo’n woord. Het is wel eens vertaald door Kinesthetisch, maar dan dekt het toch niet helemaal de lading. Kinesthetisch is de tast die een gevoel van buiten naar binnen doorgeeft. Het heeft met voelen te maken buiten ons. Cenesthetisch Plezier heeft alles te maken met ons goed voelen in ons. Waarnemingen, gewaarwordingen die ons nieuwe sensaties geven. En zodoende een nieuwe betekenis in ons rijke gevoelsleven tot stand kan brengen.

Waarom is dat ze belangrijk: Cenesthetisch. Het heeft dus alles met voelen te maken en met Vivencia. Vivencia is de beweging vol van betekenis vanuit het leven in jou. Hoe kunnen we dat nu aan elkaar koppelen. Biodanza is de dans van het leven. Het is een verlangen van de ziel voor eenheid en een nieuwe verbinding met onze kosmische identiteit. Onze ziel verlangt naar kosmische eenheid. In de natuur kunnen we komen tot een verbinding met deze kosmische eenheid. Iedereen die op een mooie heldere zomeravond wel eens buiten is geweest, heeft de zon zien zakken met een mooi avondrood. De nacht tevoorschijn zien komen met zijn miljoenen, miljarden sterren. De krekels horen tjirpen en de aroma’s van de zwaarte van de lucht langs voelen komen. Dat alles kan je in vervoering brengen. Zo mooi, zo magisch. Dat is een soort verlangen van onze ziel die daar weer verbinding mee kan krijgen. Het brengt van binnen mooie sensaties teweeg. Sensaties die we nog niet eerder waargenomen hebben. En deze sensaties zijn dus cenesthetisch in je lichaam. En daar ligt dus de verbinding met het kosmische en met de transcendentie.

Nieuwe bewegingen geven nieuwe sensaties en nieuwe betekenissen. Al onze bewegingen zijn ons eens aangeleerd. al onze ervaringen zijn ons eens aangeleerd. Biodanza wil je nieuwe ervaringen laten ervaren, zodat er zich nieuwe verlangens  gevormd kunnen worden. Verlangens die ontstaan vanuit ons Genetisch Potentieel. Die vanuit onze kosmische eenheid ontstaan en zo ons kunnen vormen. Al onze cellen pakken het op en geven het door aan de organen. Op organisch niveau gebeurt er dus iets.  Nieuwe verlangens geeft nieuwe impulsen om je leven te ontdekken en te onthullen waar we nog meer plezier aan kunnen beleven. Het gaat voorbij ons denken en het enige wat we hoeven te doen is bewegen op deze krachten vanuit de Kosmos.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *