Het verlangen laten rijpen

Lilly en Robert IkariaDe zomer is volop begonnen. De vakantie is laat. Alles gaat nog gewoon door met volop groeien. Vooral omdat ook de regen met bakken uit de hemel valt. Toch is de zomer ook een tijd van voldoening, rust en warmte. Daarin kan het verlangen rijpen. Om weer opnieuw te laten stromen wat in jou naar boven gaat komen. Te ontdekken waar jou kwaliteiten liggen en hoe we ze kunnen omarmen. Biodanza wil op een organische manier laten ontdekken wat jij onbewust nog in je draagt aan vermogens en kwaliteiten. Waar jij je nog in kunt en wilt ontplooien.
Verlangen is iets wat je graag wilt. Iets wat gaat kriebelen en waar je bijna niet onderuit kunt. Toch verwarren we verlangen vaak met verleiding. Verleiding is iets gaan doen, waarvan je weet dat het eigenlijk niet zo goed voor je is. Zoals een hele serie op netflix gaan kijken. 2 Dagen voor de tv, of op de mobiel en verder zo lamlendig worden als maar mogelijk. Of een hele zak chips leegeten. Om maar te zwijgen van de reep chocolade.

Verlangen zit veel dieper en heeft veel meer met de intentie van je leven te maken. Het zegt iets over je essentie. Wat er diep in je vanbinnen leeft. Vaak waren we in onze kindertijd daar enthousiast over. Wie kent het niet die kinderen die altijd schooltje wilde spelen en later juffrouw worden. Of die kinderen die altijd op de tractor bij de boer wilden rijden en later vrachtwagen chauffeur zijn geworden. En wie kent niet de mensen, honderden, die vroeger iets leuk vonden, maar wat niet mocht, omdat het niet gepast was. Of omdat het niet iets was wat hoorde. Dan boren we een heel ander verlangen aan. Want verlangen heeft niet alleen met je werk te maken, maar ook met wat in je leeft. Zoals spontaan zijn en vanuit jezelf iemand een kus te geven. Of vriendelijk en iemand spontaan toe te lachen. Of geboeid door de natuur en graag buiten willen zijn. Het zijn soms hele kleine basale dingen die juist jou ware aard onthullen en je leven in boeiendheid en fascinatie laten toenemen. Daar wil Biodanza je een handje bij helpen. Juist door organisch te laten voelen, die van binnen, he dit vind ik leuk. Doordat je je daar bewust van gaat worden. De zomer is daar uitermate geschikt voor. Om er op uit te trekken, andere mensen te ontmoeten en te genieten van de natuur.

Natuurlijk kun je ook naar het Biodanza Congres gaan van 7 tot en met 10 juli in Koningshof, Veldhoven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *