Biodanza: Dansende harten

Auteursrecht: <a href='https://nl.123rf.com/profile_tachyglossus'>tachyglossus / 123RF Stockfoto</a>
18867500 – symbols and emblems

Als we aan het bewegen zijn, zoals in Biodanza, dan gaan onze harten vanzelf meedansen. Ze voelen de vibratie van de muziek en de sfeer die daarmee gecreëerd wordt. Dat zet ons aan, het brengt ons in bewegingen en laat ons op een aangename manier dansen en plezier beleven. Dansende harten. Dat is de eerste aanzet tot Biodanza, dat mensen door de muziek bijna geen weerstand kunnen geven aan de trilling die het diep van binnen veroorzaakt en zich geneigd voelen om op te staan en te bewegen.

De dans van het leven

Danza betekent in het Spaans ook een beweging die zin heeft, die betekenis geeft. Eigenlijk betekent op deze manier Biodanza: Bio = Leven en Danza = betekenisvolle beweging: dansend leven of “De dans van het Leven”. Als we daarvan uitgaan: “De dans van het Leven” dan zit er in Biodanza alles is om te leren leven. Eigenlijk zelfs om opnieuw te leren leven.

Opnieuw leren leven

Opnieuw leren leven betekent zelf onze normen en waarden gaan leven. Zelf onderzoeken of ik iets de moeite waard vindt of dat ik het anders wil doen. Niet de kudde nalopen die braaf doet wat de media ons voorhoudt wat gezond en goed voor ons is, maar onze eigen mening laat vormen. Dat is wat Biodanza ook teweeg wil brengen. Je eigen levenswil, je eigen hartekracht, die onbewust heel goed weet wat goed voor jou is. Diep van binnen meer contact met een weten wat geleefd wil worden.

Dansend hart

Ieder muziekstuk in Biodanza brengt je dichter bij je eigen levenskracht. Het verandert jouw kwaliteit van leven. Het geeft inzichten en betekenis op een heel andere manier aan ons leven. Het laat je hart dansen en het dansende hart weet. Het weet, ervaart, voelt wat het wil en zal er langzaam maar zeker steeds beter naar luisteren.

Leren door te doen

In iedere les is er, door de oefeningen, die voorgesteld worden, ruimte om te ervaren, te oefenen, aan te gaan, wat het leven jou meer wil brengen. Op een veilige manier experimenteren wat voor gevolgen heeft het voor mij. Zo lerend aanwezig zijn en je eigen dansende hart gaan volgen.

Kom meedoen: dinsdag 17 oktober om 19:45 uur. Je bent welkom!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *