Biodanza: (Her)Bronnen

46683766 – concept of biochemistry with dna molecule on blue background

Op zoek naar je bron. Op zoek naar je levensbron. Het wemelt van deze leuze op internet. Maar wat is (Her)Bronnen nu eigenlijk. En wat is de betrekking daartoe tot Biodanza. Biodanza is bewegen op muziek. Daarnaast is Biodanza ook een systeem meer met je doet, dan je in eerste instantie zou verwachten. Zo werkt het in op je zenuwstelsel, je hormoonstelsel en op je immuunsysteem. Daardoor voelen we ons gezonder, levendiger en kunnen we meer aan

(Her)Bronnen in vergelijk met de stamcel.

Wat is dan precies het (Her)Bronnen? Dan gaan we vanuit dat we dieper in ons lichaam een plek is waar we verbinding mee kunnen krijgen tot het allereerste begin van ons ontstaan. Zoals ze op medisch gebied het over een stamcel hebben, zo kunnen we ook in de Biodanza er zo naar kijken. Die stamcel kan nog alle kanten uit gevormd worden. Zouden we de stamcel in de longen inbouwen, dan wordt langzaam vanuit de stamcel longweefsel gevormd, precies op de plek waar het longweefsel nodig is. En wat nog frapanter is, het longweefsel is ontstaan uit een stamcel. Dus een cel die al aanwezig was vanuit de eerste oorsprong. Die cel bevat het meest gezonde stuk van ons. Het bezit in wezen nog alles wat we kunnen worden.

(Her)Bronnen

Weer terug naar de oorsprong is ook wat mogelijk is in de Biodanza. Dat komt omdat Biodanza op de wijsheid van de cellen inwerkt. Het vitale onbewuste, zoals de grondlegger van Biodanza: Rolando Toro het zo mooi verwoord heeft. In de wijsheid van onze cellen ligt alles opgeslagen wat we in wezen al zijn. Denk maar eens aan ons DNA. Op het DNA liggen allerlei codes die maken dat we b.v. blauwe ogen krijgen en  bruin haar. Dus de codes hoe we er in het dagelijks leven uitzien. Maar het DNA doet nog veel meer. Het geeft ook via de cellen aan ons aan waar we in kunnen ontwikkelen. Welke talenten we nog diep van binnen in ons hebben opgeslagen.

Ontwikkeling stil vermogen

Wat is nu het stil vermogen. Het stil vermogen is al aanwezig op het DNA. Het kan af gewikkeld worden, dus gelezen, vanuit de gen theorie. ALs je weet dat er nog maar 5% van ons vermogen wat op de genen ligt opgeslagen wordt gebruikt, dan kun je je voorstellen wat voor supermens we zouden kunnen worden. En Biodanza laat ons via alle muziek en oefeningen steeds meer van dit slil vermogen ontplooien.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *