Biodanza: De dans van de Cobra

15873217 - snake sketch
15873217 – snake sketch

De Cobra, een slang die heel erg tot onze verbeelding spreekt. Wist je dat een slang helemaal geen oren heeft en dus ook niet in staat is om de muziek van de fluitist te horen. Toch komt hij met sierlijke bewegingen omhoog en creeert zo de dans van de Cobra.  Dat maakt de slang voor de 3e week weer zo’n magisch beest. De verbeelding die ons meeneemt in de instincten waarmee we dansen in de Biodanza. 

Wist je dat verbeelding een van de onderscheidende talenten is, die ons anders maken dan de dieren. Dieren kunnen zich niets voorstellen, maar mensen kunnen zich van alles in hun hoofd halen. Daarop reageren al hun cellen met een felheid die buiten de realiteit gaat. De slang die een soort hypnotiserende werking heeft, spreekt ook heel erg tot onze verbeelding. Dat hij zich kan oprichten op muziek, sierlijk kan bewegen en zelfs kan transformeren.

De slang spreekt ook heel erg tot onze verbeelding. Wie heeft er nog nooit gedroomd van een slang? Daarin heeft de slang heel veel betekenissen. Waarschijnlijk is dit iets waar je wel van weet maar niet genoeg aandacht aan besteedt. Omdat je niet genoeg luister naar jezelf ligt dit ook verankerd in je onderbewustzijn. Dit komt tot uiting in de droom en verklaart de aanwezigheid van een slang in je droom. Het zijn onbewust zaken waar je eigenlijk een beetje bang voor bent. Zo kan een verhuizing of iets anders wat je heel spannend vindt. Ook kan de slang voorkomen omdat je iets ten diepste van je ziel ontkent in je leven. In ieder geval een slang heeft altijd een spirituele betekenis vanuit het dieptste van je onderbewuste. Vandaar dat muziek die een mystieke mysterieuze klank heeft ook ons onbewuste gaat aanspreken en misschien naar boven kan brengen waar we mee aan de gang moeten om ons leven te transcenderen. Te verheffen naar een hoger niveau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *