Biodanza: De opstijgende slang

14299391 - color eagle and snake from mexican flag
14299391 – color eagle and snake from mexican flag

Doorgaand op de energie van de slang, de instincten die in ons een weg willen vinden. Kunnen we deze instincten transformeren. We kunnen ze in een ander jasje gieten, net zoals de slang een nieuwe huid krijgt. Het veranderen van de energie in een andere trilling noemen we transformatie. Net zoals we stroom kunnen transformeren/veranderen in andere stroom, zodat we dan veiliger met deze stroom kunnen omgaan. Je kent wel de stroom uit het stopcontact en de stroom uit een batterij. Of de warmte van de zon die we op kunnen slaan als stroom. We kunnen er dus anders mee omgaan. Zo ook met de energie van de instincten. In Biodanza maken we kennis met de opstijgende energie van de slang. De energie van deze instincten stijgt langzaam in trilling, dus opstijgende energie van de slang, is een hogere trilling die een ander bewustzijn in ons kan bereiken.

Daarom worden de instincten in de Biodanza verwelkomt en niet afgewezen. We maken gebruik van hun energieën en kunnen in volle omvang gaan beseffen hoe deze energieën iets met ons doen. Dat wat ze met ons doen niet gevaarlijk is, maar juist in hun perspectief iets kan aanbieden waarin we vreugde en welzijn kunnen ervaren. Ze maken op deze manier ons niet bang, maar juist bekend met dat wat er is. Zo kunnen we meer aspecten van ons leven aangaan, waarvan we angsten ervaren. Die angsten aangaan, precies zoals we de energieën van de instincten aangaan, maakt dat we een weg gaan vinden om om te gaan met dat wat er is.

Maar dat is nog niet alles. Nadat de instincten getransformeerd zijn, dienen ze zich anders aan. Hier mogen opnieuw mee leren omgaan. Beseffend dat ook deze getransformeerde instincten geen angst hoeven in te boezemen, maar aspecten van het leven zijn. Als we dat gaan ervaren, dan kunnen we langzaam ontdekken welke krachten er in de instincten verscholen zitten en worden ze niet meer onze angst, maar getransformeerd naar een hoger stuk in onszelf. We kunnen dan langzaam beseffen wat het inhoudt om onze eigenschappen van transcenderen te onthullen en er gebruik van te maken.

Nieuwsgierig, kom een keer meedoen. Kijk in de rechterkolom voor de mogelijkheden in de Biodanzasalon.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *