Biodanza: slangendans

27157040 - hipster character, doodle hand drawn vector illustration with fashion snake
27157040 – hipster character, doodle hand drawn vector illustration with fashion snake

Na 3 maanden intensief dansen met de lijn van creativiteit gaan we verder met nieuwe verdieping in Biodanza. De instincten waarin we ons kunnen identificeren met bepaalde aspecten van de dieren. Er zijn 4 dieren die hun verbinding hebben met de elementen in de natuur: aarde, vuur, water en lucht. We hebben het dan over bepaalde eigenschappen van respectievelijk de slang in verbinding met de aarde, de tijger met het vuur, het nijlpaard met het water en de heron (kraanvogel/reiger) met de lucht. Deze komende week dansen we in de Biodanza lessen  met de slang: of te wel De Slangendans.

Heel veel mensen griezelen bij het idee, dat ze iets in zich hebben van de slang. In veel films wordt de slang afgeschilderd als een soort satan die mensen verleidt. Die ze iets laat doen wat ze nooit zouden doen, maar omdat ze de verhalen van de slang geloven trappen ze in hun eigen graagte/begeerigheid in de val van de slang. De slang of tewel het serpent wordt ook wel vergeleken met duivel. Die mensen hun slechste eigenschappen naar boven laat komen. Zoals Eva die door de verleidende verhalen van de slang uitgedaagd werd om de appel des levens te gaan eten, waardoor ze verbannen werden uit het Paradijs. Dus wat vertegenwoordigd die slang nu eigenlijk?

Het bovenstaande getuigd van een belangrijke waarde van de slang in het leven van de mensen. Iets dat hun er toe aanzet iets slechts te gaan doen. Vooral in de bijbel waar het verhaal van Adem en Eva in staat, waarin de slang hun verleidt met zijn gespleten tong. De slang praat dus met 2 tongen. De slang slist en is een beetje onduidelijk in zijn taal gebruik, waardoor je makkelijk kunt geloven dat hij je iets beloofd, echter wat willen we zelf geloven. Waarom geloven we een dier dat zo negatief bekend staat?

De komende weken gaan we er dieper op in. We dansen met dit Magische dier en zijn tegenstrijdige eigenschappen. Durven we de verleiding te weerstaan?

En wat van het idee dat je  je dierlijke instincten op scherp durft te zetten. Mensen die dit durven, zijn die het gezelligst? Ben jij zo iemand die ongegeneerd rollenbolt over de vloer, plots je wang likt of een prooi verslindt. Schuilt er in jouw zo’n beestachtig type?

 

1 gedachte over “Biodanza: slangendans”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *