Biodanza: de heler in jou

rolando-toro-in-actieOver de hele wereld wordt er anders naar genezen en helen gekeken. Rolando Toro de grondlegger van Biodanza was heel nieuwsgierig in het helen van mensen. Iedere mens is een heler. Hij is in de jaren 80 naar Brazilië verhuisd. Daar kwam hij in contact met verschillende oude volkeren. En ieder ging weer anders met heling om. Zijn interesse was gewekt. Hij ging Antropologie studeren, om zo verschillende culturen te kunnen doorgronden. Hoe gingen al die oude stammen met heling om. Daarbij ontdekte bij heel veel  mooie rituelen die helemaal kloppen met de grondbeginselen van Biodanza.

Rolando Toro heeft ook altijd de mensen beter willen maken. Willen genezen van zijn disfunctioneren in de maatschappij. Hij vond dan ook dat veel ziekten voorkomen hadden kunnen worden als wij meer vrijheid van onze maatschappelijke cultuur zouden hebben gekregen. Vooral jong volwassenen moeten zich in allerlei bochten wringen om maar goed te presteren. Goed te presteren op school en in hun werk. Steeds op hun tenen lopend. Niet beseffend dat ze iets hunzelf verloochenen.

De innerlijke vrijheid om tegemoet te mogen komen aan onze eigen zielen missie en onze kwaliteiten en talenten waarmee we geboren worden. Daarin kunnen we ons ontplooien als een mens dat meer in evenwicht met zichzelf gaat leven. Waarin de innerlijke waarden kloppen met hetgeen we doen. Dan worden we niet afgewezen op wat we doen of wat we zijn.

Het is heel belangrijk om jezelf te mogen zijn onder alle omstandigheden. Daarvoor is nodig dat we niet beoordeeld worden op iets wat we doen. En zeker niet ons zelf beoordelen of diskwalificeren over iets wat niet helemaal kloppend was met de culturele waarden in het algemeen.

Je kunt ook een uitzending gemist kijken van Sunny van de Berg bij de VPRO. Zij is heel goed om culturen naast elkaar te leggen op het gebied van seksualiteit en spiritualiteit. Sunny in Ghana of nog meer culturele waarden: Sunny onderzoekt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *