Biodanza: Levenskunstenaars

51244440 - fairies flying around the mushroom house illustration
51244440 – fairies flying around the mushroom house illustration

Leren leven met dat wat er is. Hoe kan iemand die op een vuilnisbelt in India woont gelukkiger zijn dan iemand die in Nederland woont. Dat heeft alles met levenskunst te maken. Hoe gaan we om met wat er is in ons leven. Biodanza is een mooi systeem waar alles in zit om een levenskunstenaars te creëren. Wij scheppen ons eigen leven in samenwerking met de wereld om ons heen.

De grondlegger van Biodanza Rolando Toro stond al vroeg in zijn leven dicht bij de natuur. Hij begreep dat wij in contact staan met alles om ons heen. Niets hangt als los zand aan elkaar. Wij zijn wezens die allereerst sociaal zijn. Daardoor hebben wij te beantwoorden aan de onbeschreven regels van de groep waartoe wij behoren. Verder zijn wij heel afhankelijk van hoe de natuur om ons heen zich gedraagt.

Natuurlijk hebben hoge technische snufjes bedacht. We kunnen de dijken ophogen. We kunnen naar de maan vliegen en terug. Echter in deze technologie denken we wel eens dat we God zijn. De schepper en creator van de wereld om ons heen. Echter wij met ons beperkte mind, heeft nog geeneens in de gaten hoe ons lichaam werkt. We kunnen ons nog niet programmeren om een lang en gelukkig leven te bereiken dank zij de technologie. Er is iets meer voor nodig.

Ons verdiepen in de betekenis van het leven. Zijn diepgang ondervinden en daar innerlijk een antwoord op vinden, geeft dat we weer in contact komen met onze kennis die een hele andere strekking heeft. We worden ethisch bewust en begrijpen het leven veel meer vanuit een wijsheid. Daarin zijn de universele wetten die ons de diepgang van het leven laten aanvoelen en verstaan. Hiervoor is scholing nodig. Scholing waarin we vanuit de beleving de betekenis gaan ondervinden die nodig is om onze wijsheid te laten rijpen. Iedere Biodanza les draagt bij aan deze innerlijke beleving, zodat we in een proces komen van steeds meer levenskunst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *