Biodanza: de wijsheid van onze cellen

Biodanza met Lilly in Haren bij Oss cellenWij bestaan uit miljoenen cellen. Al deze cellen zijn in ons lichaam met elkaar verbonden. Ze vormen samen een groot lichaam. En dat ben jij. Hoe alles van binnen functioneert en hoe alles samenwerkt, magisch om te beseffen. Daar moet toch wel een wijsheid in zitten. Iedere cel weet van binnen hoe hij moet groeien en hoe hij moet functioneren: de wijsheid van onze cellen. Biodanza neemt daarom die wijsheid heel serieus. Ze stelt zelfs die wijsheid centraal in het Vitaal Onbewuste. 

Iedere week dansen we met dat Vitaal Onbewuste. Hoe die samenwerking zorgt dat we de ene dans op de andere kunnen doen. Steeds afstemmend op de muziek met steeds andere bewegingen. Soms even luisterend naar binnen, omdat we moe worden en dan weer naar buiten omdat we weer genoeg op adem zijn gekomen. Magnifiek in een paar minuten is onze ademhaling op volle toeren in een vitale dans en zorgt dat er precies genoeg zuurstof in onze longen komt om deze via het bloed naar alle delen van ons lichaam te transporteren. En na de dans…. om ons genoeg adem te geven en alles weer in de rust te krijgen.

En dan is er nog een andere wijsheid in onze cellen. Een weten hoe is het nu met me. Niet alleen hoe ons lichaam functioneert, maar ook hoe ons gemoed is. Waarom hebben we eigenlijk een stemming? Heb je daar wel eens over nagedacht. Waarom worden we blij of droevig. Wat veroorzaakt dat ik soms alles aankan en dan weer dagen in een stemming ben dat ik eigenlijk me niet goed in mijn hum voel? Dat heeft ook te maken met de wijsheid van onze cellen.

De wijsheid van onze cellen zorgt via de emotie dat we merken hoe we reageren op de buitenwereld. We snappen dat onze zintuigen van alles waarnemen: zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Dat deze invloeden ook iets met ons doen dat snappen we ook, maar dat we vervolgens daar ook last van hebben, daar doen we meestal niet zoveel mee. Biodanza gaat juist met dat deel aan de slag. Een mens wordt niet geboren om een saai en droevig leven te lijden. Een mens wordt geboren om te groeien in het leven. Om persoonlijk te ontwikkelen en daar een gelukkig en mooi leven in te ontdekken. Biodanza helpt je daarbij. Hoe…? Kom ook een les bijwonen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *