Biodanza: Een ontmoeting met de zon en de maan

IMG_20131215_185522Biodanza is een systeem dat ons leven met alles om ons heen verenigt. Zo hebben wij als mensen ook verbinding met de hemel lichamen. Zonder de zon die om de aarde draait was er geen leven. En iedereen kent wel de nachten die rond volle maan zoveel onrustiger zijn. In de Biodanza les van dinsdag 15 april gaan we dansen met de zon en de maan en we de ontmoeting.

We gaan een ontmoeting met hen maken in de dans. De zon is een heel krachtige energie bron en we kunnen hem dan als heel Yang noemen. Zijn stralen gaan alle kanten op. Als de zon aanwezig is, dan zijn wij mensen meestal wakker en vol energie aan het werk.

De maan daarentegen wordt vaak alleen opgemerkt in maanverlichte nachten. Misschien ken je het sprookje van Koningin Fabiola in de Efteling. Waar telkens als de maan de nacht verlicht de elfjes dansen in de waterlelies. De maan heeft voor vele volken over de hele wereld ook een zachte invloed. Het is een meer vrouwelijke verschijning, daarom benoemen we de maan als heel Yin. Yin is de weg naar binnen, naar ons innerlijk. Een verbinding met de diepte in onszelf.

In de Biodanza dansen we in een les altijd met veel dansen van actie en vitaliteit. Daarna gaan we meer in de rust en de traagheid. Om op deze manier ons fysiologisch systeem helemaal van dienst te zijn. Zodat we een optimale balans en harmonie in ons lijf en ons wezen kunnen bewerkstelligen. Daardoor creëren we maximale gezondheid. Gekoppeld aan ons hormonaal systeem, ons zenuwstelsel en ons psyche zit ook ons immuunsysteem. Vandaar dat we deze Biodanza les ook een ontmoeting met de zon en de maan noemen. Zeker in een Vivencia waarin ’s avonds nog ondergaande zon te zien is en even later een volle maan.

Hier een link naar de Indische Waterlelies: https://www.youtube.com/watch?v=6QAAc79x31o

Kom je ook meedoen?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *