Biodanza: Stille Kracht

Biodanza met Lilly in Haren bij Oss AtlasHoe de natuur uitloopt. Het is zo mystiek zo wonderbaarlijk om te zien. Alles vindt uit zichzelf een weg, alsof een stille kracht erachter zit. En misschien is dat ook wel zo. Misschien zouden we die kracht leven kunnen noemen. Het leven wat in de lente in zijn volheid tot bloei komt. Ook in ons zit zo’n kracht. Een kracht die ondanks tegenslag en kommer doet leven. Die wil leven. De Muziek in Biodanza doet ons bewust worden van die stille kracht in ons.

Biodanza is een manier om ons weer met volle overgave te verbinden met het leven in ons. Zoals de lente nu ook een spiegel voorhoudt. Zo houdt Biodanza ons ook een spiegel voor. Een levens spiegel die ons weer laat verbinden met wie we diep van binnen zijn. Voorbij alle culturele regels, voorbij je opvoeding, voorbij je patronen. Jij mag je zelf worden.

In de Biodanza dansen we met symbolen om iets wat we onbewust al wisten weer bewust te worden. Een van die symbolen zijn de archetypes. Archetypes zijn rolmodellen die ons een beleving geven. Een model van wie we denken te zijn, maar meer nog een model van wie verlangen te zijn. Vanavond dansen we het Archetype Atlas, die de wereld torst, als symbool voor al de verwachtingen die andere mensen van ons hebben. Onze patronen waarin we onbewust steeds weer gebruik van maken. Patronen die ons, net zoals Atlas eens bemerkte ons meer tot last dan tot dienst zijn. Zijn we wijzer dan Atlas? Of gaan we steeds weer het juk opzoeken?

Als we er zo over nadenken, dan weten wel wat we meesjouwen. Waar we steeds last van hebben. Maar hoe laten we het los. In Biodanza is ontdekt dat ons onbewust veel krachtiger is om ons in patronen te houden. Door nu met deze patronen te dansen en door ook te dansen alsof ze er niet zijn, wordt in ons lijf ervaren wat het betekent geen last meer te hebben. Door deze dansen vaker te herhalen komt er een verlangen om anders te worden. Dat is de grondslag van patroon verandering en persoonlijke groei.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *