Biodanza en de heilzame ritmische beweging

Biodanza met Lilly in Haren bij Oss dansende stamIn Biodanza zitten in iedere Vivencia’s ritme. Ritme is een kenmerk van leven. Heel veel levens functies in ons lichaam zijn gekoppeld aan ritme. De meest belangrijkste is de hartslag. Onze hartslag komt in een heilzame ritmische beweging als wij in rust zijn met een ander. Juist dan is de cadans heilzaam. Het is daarom ook belangrijk om regelmatig mensen te ontmoeten en samen dingen te doen. Ik kan me nog goed herinneren de middagen bij mij opa en oma, wanneer zoals nu in dit jaargetijde het duister, na een zonovergoten dag, invalt en de lamp nog niet aanging. Dan zat mijn oma sokken te stoppen en was ze aan het neuriën. De klok tikte zachtjes en mijn opa rookte een pijp. Verschillende ritmes naast elkaar die een verstilling in mij teweeg brachten. Een gevoel van harmonie.

En dat is nu zo mooi in de Biodanza. In de rust, zeker omdat we niet praten, kunnen we onszelf voelen. We hebben even op een andere manier aandacht voor onszelf. Even in contact met elkaar, zonder te praten. De verstilling kan er dan opeens zijn. Een rust en stilte die verbindend is. Die ons in contact laat zijn, zonder dat we elkaar hoeven aan te raken. Die ons van binnenuit, wel aanmoedigt om het contact aan te gaan. Zeker mensen die veel alleen zijn, merken dat ze baat hebben bij Biodanza.

Ieder mens wil groeien. Echter zonder mensen om je heen kun je niet groeien. Het is juist het contact met de ander wat je aanzet om jezelf te gaan ontwikkelen. Het is een menselijke eigenschap. Als we ons verbinden met anderen, dan komen we meer in de diepgang met onszelf en de ander. Dan komen we meer op een samen zijn die we als nuttig en aangenaam gaan waarderen. Dan zitten we dicht bij het principe van Biodanza. Nl. dat Biodana een “her” opleiding in liefde is.

Kom gerust een keer meedoen. Kijk op de zijbalk op de lestijden.

Komende vrijdag 24 januari is er een Biodanza Dans avond in Ravenstein. De bedoeling is dat we na een korte eenvoudige Vivenca kunnen gaan dansen op muziek vanuit de hele wereld. Zoveel mogelijk organische muziek. Muziek gemaakt uit het hart.

Kijk op: http://biodanzametlilly.nl/dans-biodanza-dansfeesten-ravenstein/

Het thema van vrijdag 24 januari is: Welkom in de stad van licht.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *