Biodanza: Stilte in mijn hoofd

brein1-2Hebben jullie dat nu ook! Soms lukt het niet om je gedachten stil te zetten. Ze malen maar door. Steeds opnieuw dezelfde gedachten en steeds opnieuw voel ik me onrustig. Hoe kan ik dat stoppen? Gelukkig! Er is redding nabij. Tijdens de Biodanza lessen zijn we in het hier en nu: de muziek helpt ons daarbij. En wat dan nog mooier is: door de verschillende dansen, voeten in ritme op de vloer, word ik me vooral bewust van mijn lijf. En wonder boven wonder, dan kan ik zeggen: Biodanza brengt stilte in mijn hoofd.

In ons dagelijks leven worden geregeerd door de adrenaline in ons lijf. Steeds blijven we in actie. Het zorgt voor veel bewegingen in ons brein. En al die bewegingen in ons brein kosten heel veel energie. Steeds zorgt de adrenaline ervoor dat we niet in de rust komen. Dat is heel jammer want door altijd in ons hoofd te zitten, missen we het mooie contact met ons lijf. Ons lijf wat steeds ons gevoel op ieder  moment weergeeft hoe het met ons is. Helaas zorgt de adrenaline ervoor dat we niet meer voelen.

Heb je dat wel eens meegemaakt. Je brandt je, maar je moet snel eten en je bent alleen met het eten bereiden bezig. Pas nadat je gegeten hebt wordt je je bewust van een grote blaar op je handen. De adrenaline veroorzaakt door de stress waarin we zaten schakelt ons gevoel uit. En dat was in de oertijd heel goed. Als we moesten vluchten voor dreigend gevaar, dan moeten we paraat zijn om meteen we te kunnen. Doen we ons in de vlucht pijn, dan moesten we door blijven rennen.  Niet voelen, want anders zouden we stoppen door de pijn. Pas nadat we veilig waren, dan konden we ons concentreren op wat er nu eigenlijk mis was in ons lijf. En dan konden we ook de rust nemen, die nodig is voor herstel.

Tegenwoordig komen we niet meer in de rust, of te weinig. Wat gebeurt er dan in ons, we voelen ons onrustig, altijd maar gejaagd. We zorgen niet voor rust en aandacht voor onszelf. We hebben dan ook geen weet van, hoe het met ons is. We zijn afgesneden van ons gevoel. En ons gevoel is nu net wat ons alle sensaties in ons lichaam laat waarnemen. En die sensatie, samen met muziek laat ons in Euforie komen. We voelen ons even verheven boven het dagelijks leven. En dat maakt nu dat er stilte in ons hoofd komt. Aandacht voor de gevoelens in ons lijf. Biodanza is een systeem dat juist speciaal gericht is op alle gevoelens in ons lijf. Juist, lijfelijkheid de aanwezigheid in de beweging van de dans. De muziek die in jou danst.

Kom het een keer ervaren. Neem contact op met Lilly: tel. 06-133 62 776.

Op de zijbalk staan de tijden van de Biodanza lessen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *