Synchroon in het moment

Om Biodanza te snappen, mogen we ons wat meer openen voor de Heiligheid van het Leven. Het ontzag van hoe alles om ons heen floreert, zonder dat we daar iets voor hoeven te doen. Het wordt ons gewoon gegeven. We leven het leven en het is goed. Tenminste……..zo is het ten diepste bedoeld. In het Hier en Nu..geen zorgen om morgen, niet in de strijd met dingen uit het verleden. Zo kan ieder moment je weer opnieuw geboren worden. Aan jou de keuze: wil jij synchroon leven in het moment?

Hebben wij iets te kiezen dan?

Dat vragen we ons heel vaak af. We kunnen soms overmand worden door een gevoel, heb ik wel een keuze. Overal zitten we aan vast. Onze familie, onze baan, onze woning en alles is een last. Als ik dat niet had, zou ik een ander mens zijn. Is dit wel waar? Ja natuurlijk zijn waar je woont, met wie je woont en welk werk je doet mega belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat we er ziek door kunnen worden. Het roer mag dan om, de omgeving is niet meer goed voor ons. Het vitaal onbewuste reageert op de dingen om ons heen. Dus tijd voor verandering.

Openstaan voor dat wat komt.

Echter de verandering kan nooit ineens alles veranderen. Daarvoor is afstemming nodig. Net zoals we nu in de lucht de spreeuwen zien oefenen om in zwermen te vliegen, zo is het voor een ieder belangrijk om af te stemmen met zijn omgeving. Wat is goed voor mij, wat is juist niet goed voor mij. Daarvoor hebben we eerst een soort fijngevoeligheid nodig om onderscheid te kunnen maken. Meer weet te krijgen van ons eigen innerlijk. Wat doet er voor mij toe.

Contact met je innerlijk.

Door de druk van de samenleving, blijven geneigd om onszelf naar beneden te duwen. Om als er iets mis gaat, onszelf de schuld te geven. We hebben niet opgelet, we hebben niet genoeg de controle gehouden. En misschien gaat het daar juist om als we een draai aan ons leven willen geven. Contact met iets anders. De controle los laten, voorbij de angst om tekort te schieten. Voorbij alles wat verplicht is. Keuzes maken vanuit overgave aan het leven. De vrijheid te beseffen van keuze. Geen grip te willen hebben, maar los te laten en vloeiend het leven te nemen zoals het komt.

Schuld en schaamte

Hoe is het dan met onze schuld en schaamte. Langzaam kunnen we daaraan voorbij gaan en een diepere betekenis geven aan het wezen dat in ons woont. Dat ons beleefd en graag geliefd en gezien wil worden. Dat mag bewegen op e drijfveren van wat het leven hem aanbiedt. dat wil genieten van het leven. Dat wil kiezen in het moment. Dat onbezorgd en onbevangen overal heen kan gaan, omdat hij zelfvertrouwen heeft. En vertrouwen in het synchroon zijn in het moment.

Wil je een keer meedoen? Vrijdag 26 januari is er weer een les waar je mee kunt doen, ongeacht de ervaring van Biodanza.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *