Biodanza: herfstpalet

En dan is het ineens al oktober. De herfst komt heel geleidelijk in de natuur. Zo ook in ons. Het wordt kouder. ’s Avonds willen we de kachel aanmaken en overdag nog lekker wentelen in de zonnestralen. In de Biodanza staan we dicht bij de natuur, het leven zoals het in deze tijd, als een herfstpalet aan ons toont. Mooie kleuren, schakeringen van oranje rood naar prachtig goud. Luchten die donker zijn en vol regen en wind en dan weer rustige zonneschijn in open blauwe bijna kristallijne luchten.

Biodanza die ons zo dicht bij de natuur brengt. Al onze zintuigen worden steeds sensitiever. Ons leven ervaren we daardoor veel intenser. In de intensiteit ontstaat soms zo’n openheid, zo’n omarming met het mooie, het esthetische wat ons omringt. De mensen, de dieren, de planten….het is allemaal zo vol kleur en leven.

Het leven ontvouwt zich op een organische manier. Met organisch bedoel ik, op een natuurlijke manier. Het een volgt op het ander en het is goed. Als we zo het leven kunnen waarnemen, is daar geen disharmonie in. Organisch wil juist zeggen, mag het ontspringen uit hoe het vanzelf kan gaan ontstaan. In de beweging van de dans weten we niet waar we heen gaan, het volgt als iets natuurlijks in samenspraak met de muziek en het leven in ons. Alles in het Hier en Nu, heel geleidelijk. We hoeven er niet bij na te denken, het wijst zich vanzelf.

En dat alles kunnen we terug herkennen in het herfstpalet. Eerst zijn er een paar blaadjes die gele puntjes krijgen. Daarna worden ze wat droger en de groene kleur verandert in een levendig oranje. Zo mooi om je in de natuur te begeven en het herfstpalet aan je voorbij te laten komen. Nog even genieten van de mooie pracht die deze schitterende zomer heeft voortgebracht. En dat zit ook in ons. In de dans kan dat naar boven komen.

Klik op de blauwe letters om nog een mooi youtube filmpje te zien in een herfspalet.

Dinsdag 1 oktober in Haren en zondag 6 oktober in Oss Biodanza Vivencia: Herfstpalet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *