Biodanza: Het innerlijk vuur van Vishnu

Vishnu Biodanza met Lilly Haren bij OssDe grootste groep mensen in onze westerse wereld wil alles het liefst veiligstellen. Behoeden voor onrecht. Zorgen dat ze niets overkomt. Dat alles behouden blijft wat goed is. Toch zit de wereld niet zo in elkaar. Overal loeren gevaren. Hoe zou het voor jou zijn als je om kon gaan met wat er is. Dat we flexibel zijn en intuïtief weten wat goed voor ons is. Vanuit de Biodanza willen we een andere kijk geven op het behoeden van je innerlijk vuur. Waardoor je makkelijker kunt leven en meer levenswijsheid van binnenuit gaat ervaren. Daarvoor nodigen we de God Vishnu uit.

Het Hindoeisme heeft 3 Goden die samen een 3 eenheid vormen: Brahma, Shiva en Vishnu.

Brahma die de schepper is van de evolutie van het leven. Het leven wat steeds doorgaat en evalueert wat staat voor het Biocentrisch principe van de Biodanza.

Shiva is diegene die het met zijn creativiteit van alles kan maken in overvloed. Er is genoeg van. Tegelijk breekt en verbrandt hij weer alles. Het vergankelijke van het leven. De seizoenen. Leven en dood. Niets is voor eeuwig. Maar hij heeft door zijn 3e oog een onschatbare wijsheid en weet wat goed is.

Vishnu is de oppergod en wordt ook wel eens Krishna genoemd. Hij staat voor jou identiteit, jou authenticiteit. Hij beschermt en hij staat meer voor de verinnerlijking. Het innerlijk vuur. Waar je steeds meer jezelf mag gaan worden.

Vuurkwaliteit: het innerlijk vuur, het gloeiende hart van het vuur in jezelf, de gloeiende kern, het basis element van het vuur, de wijsheid van het vuur (is in het centrum blijven, bij jezelf blijven, verbondenheid met je ware aard) voelen wat is goed voor jou, de vrouwelijke eigenschap van het vuur. Daar ligt de kern van jou leven: weten wat is goed voor jou.

Zelf heb ik het ook meegemaakt. Wij woonden op een mooie oude historische boerderij. Soms wilde je dat er wat dingen aan veranderden, soms knapte je wat op. Vishnu had het mooi in bescherming.

En dan ineens staat alles in lichte laaien. Het werk van Shiva gezien vanuit de Hindoestaanse trilogie. Alles weg…..

En dan gebeuren er wonderen: het werk van Vishnu. In de dagen na de brand dacht ik aan veel dingen die ik kwijt was, hoe het ooit goed zou komen. Een paar dagen later gaan we het verkoolde huis in. Heel veel spullen waar ik met weemoed aangedacht heb, heb ik nog terug kunnen vinden. Het werk van Vishnu: je verbondenheid met de spullen en je innerlijk is heel groot. Het draagvermogen vanuit je innerlijke bron. Tijdens de brand heb ik alles los moeten laten. Als Brahma heb ik het aan Vishnu gegeven.

Na de brand hebben we tijdelijk in de schuur gewoond. Veel vrienden, collega’s en kennissen hebben ons geholpen om deze bewoonbaar te maken. Het werk van Shiva om het te maken.  Nu wonen we in een mooi huis.

We zijn heel dankbaar om op deze plek te mogen wonen. We willen dit vieren met veel mensen, daarom zijn we bezig met een mooie danszaal te creëren om er Biodanza voor veel lieve mensen te gaan geven. Om mensen gelukkig te maken en fijne uren te bezorgen. Om te vertrouwen op hun innerlijke bron die hen de weg zal wijzen in hun leven. Dat deze mensen hun ware aard leren kennen doormiddel van Biodanza, Haptonomie, Bachbloesemremedies en NLP en dat ze hun weg naar wezenlijk geluk zullen ontdekken.

Daarom nodig ik je uit om op deze laatste Vivencia voor de grote vakantie bij mij in de tuin te dansen. Om samen te vieren dat ik op deze plek mag wonen en Biodanza in de wereld mag zetten.

Dinsdag 24 juni, zondag 29 juni (tijd wordt door het WK voetballen nog nader bepaald) en maandagmorgen 30 juni.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *