Biodanza: van Chaos naar Orde

Shiva Biodanza met Lilly in OssSoms is er van alles in ons leven aan de hand. We weten van voren niet meer dat we van achteren leven. Van alles schijnt er mis te zijn. Chaos alom. Biodanza kan dan helpen om in de chaos weer orde te scheppen. Juist door het bewegen. Alles verandert……en daardoor kan chaos ook weer in orde veranderen. Heb je het ooit gezien een vlucht vogels die ineens schrikken. Even zijn ze uit de vlucht, uit balans en dan ineens herschikken ze zich weer en vliegen weer mooi in een zwerm. Spreeuwen zijn zo mooi om hoog in de lucht te observeren. Hele zwermen zijn er waar te nemen.

In deze les van vandaag hebben we van de trilogie omtrent de Hindoeïstische Goden de  God Shiva waar we mee gaan dansen. Shiva die iets kan creëren en het weer kan verwoesten door het vuur. Hij is de God van leven en dood. Hij creëert leven en dood, het doorgaan van de seizoenen. Allemaal hebben we iets van deze 3 Goden als een Archetypisch bewustzijn in ons. Archetypes die door hun energie ons op een bepaalde manier vasthouden in patronen. Het zijn sterke energie die jou de baas  spelen. Zo ook de God Shiva. Hij heeft 4 armen en danst op een been. Hij is de God van de dans. Onder zijn andere voet verpletterd hij de duivel van onwetendheid. De sublimatie van wat niet meer nodig is. Alle 4 de armen hebben een functie. Met 1 hand verwoest hij en met de andere trekt hij aan wat je verlangt. Hij danst in de kring van het vuur.  Hij kan alles omvormen. Hij is de God van het vuur van creatie en de verbranding. Daartussen de chaos onder de duim houdend.

Belangrijk is om bij de dans bewust te worden wat wil jij in je leven vasthouden? Shiva gooit eruit wat niet meer dient. Hij creëert Chaos: ander werk, ander land, andere partner, andere vrienden. Is er verandering nodig? Shiva zal altijd voor verrassingen zorgen.  Hij kan alles omvormen. Hij brengt met zijn andere hand nieuwe creaties aan. Hij geeft evenwicht. Waar is verandering nodig? Een boom kan niet altijd doorgroeien. Een tak kan niet altijd alle vruchten dragen. Het is goed om te snoeien wat niet meer nodig is om zo meer en gezondere vruchten te kunnen dragen. Dan is er een transformatie geweest en een nieuw evenwicht is er ontstaan. Steeds nieuwe bewegingen maken: de kunst van het leven.

We dansen van Chaos naar orde op: 17 juni in Haren, 22 juni in Oss en 23 juni in de Sterrebos.

Houd je telefoon een paar uur voor de les in de gaten: als het mooi weer is kunnen we eventueel in de tuin in Haren gaan dansen. Dan stuur ik nog een sms-je.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *