Biodanza: alles ontspringt in de lente.

DSC_0568Het nieuwe jaargetijde is weer aangebroken. Er zijn al lammetjes geboren en komende zondag kondigt Pasen zich al aan.  Koning winter, wil van geen wijken weten,  hij zwaait nog steeds de scepter. In deze Biodanza les vieren we dat het lente is. De knoppen die op springen staan, de gewassen die onder de grond zich voorbereiden. Alles zit al klaar om bij de eerste warme lente zon te ontkiemen. Daarom deze Vivencia: Biodanza: alles ontspringt in de lente.

Lente is de tijd van zaaien. Het zaaien van nieuw leven. Het nieuwe leven dat mag uitbotten en zich langzaam door de aarde heen worstelt om zich in de warmte van de zon te laten bestralen. Magische krachten die heel de natuur tot leven wekken. Ook al is het nog niet zichtbaar het is er wel.

Zo is het ook in ons. In ons zit heel veel potentie. Met potentie bedoel ik dat er mogelijkheden, kwaliteiten, vermogens in je zitten. Daarvan heb je er veel meer dan je ooit beseft hebt. In het geleidelijke proces van Biodanza willen hier contact mee maken. Met jouw Potentieel, alles wat overgedragen is van je voorouders via je genen. Biodanza laat je via de verschillende dansen en de speciaal voor Biodanza uitgezochte  muziek bijna onmerkbaar ermee aan de gang gaan. Zo geleidelijk werkt Biodanza. Vaak merk je pas na een paar weken dat je leven anders aan het worden is. Je komt veel meer in contact met je eigen Autonomie. Je gevoel van eigenwaarde stijgt en je gaat bewuster met het leven om.

Hier een filmpje van een Portugese Architecte, die door Biodanza haar potentieel heeft uitgebreid en daardoor zichzelf en andere mensen gelukkig maakt: http://www.youtube.com/watch?v=IUEe7U-nkQs&feature=share.

In de komende Vivencia, is de muziek  als een lentebries, als een warme adem, die ons streelt.  De muziek die elke deel van onszelf laat vibreren en nieuw leven kan laten stromen. Nieuw leven, zoals in de lente alles ontspringt, ontspringt onze identiteit ook in ons. Onze identiteit staat in verbinding met onze persoonlijkheid. De persoonlijkheid die als een autonoom individu aan het stuur staat van zijn eigen leven.

Wil jij hier kennis mee maken, kom dan meedansen komende dinsdag 26 maart. Aanvang om 20.15 uur in het gemeenschapshuis in Haren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *