Biodanza, de zon in jezelf laten schijnen.

Het blijft nog een weekje koud en grauw. Dan is het altijd fijn om eens in de week naar Biodanza te gaan. Te beseffen dat ongeacht het weer, Biodanza telkens weer de mogelijkheid biedt om de zon in jezelf te laten schijnen. Zonneschijn is onontbeerlijk voor ieder levend wezen op aarde. Vooral wij mensen schijnen er heel veel behoefte aan te hebben. Vooral zo aan het einde van de winter. Als er zomaar ineens weer sneeuw ’s morgens ligt, terwijl je had gehoopt op een dagje boven de 10 graden.

Oh ja… de les van dinsdag 19 maart is voor iedereen gratis. Dus ook voor de andere dansers die wekelijks komen. Zomaar.., omdat het fijn is om Biodanza te mogen geven en in ieder de zon te laten schijnen!!

Biodanza, hoe kan die de zon dan in mij laten schijnen? Dat doet Biodanza eigenlijk niet, maar dat doen de mensen die iedere week weer enthousiast naar de Biodanza les komen om elkaar te ontmoeten. Samen te zijn op mooie muziek, op organische klanken die je zo uitnodigen om te bewegen, dat je niet kunt stil blijven staan.

Een organisme dat beweegt, gaat stromen. Iets wat stroomt lost blokkades op. Blokkades zijn vaak emoties die vast zijn gaan zitten. We kunnen het vergelijken met een beekje, waar een grote steen in is gevallen. Als we de steen eruit halen, of iets verleggen, dan kan het water weer zijn weg gaan. Moeiteloos zelfs. Biodanza verlegt zo, door alle mooie dansen en de schitterende muziek ook een steen, een emotionele brok in jouw. Het gaat moeiteloos. Er kan weer iets van je oude natuur doorkomen. Misschien wel iets wat je lang geleden wist dat het bij je hoorde. De zin in het leven weer ontdekken. Lang geleden had je er misschien contact mee. En nu… op die mooie muziek, met die ene persoon, die er even voor je is….. kan het weer ontstaan. Wij samen laten namelijk de zon in jezelf schijnen. Door de ontmoeting. Door te voelen, ik mag er even helemaal zijn, precies zoals ik ben. En dat is goed……HEEL ¬†GOED!!!

Komende dinsdag 19 maart heb ik een open les voor iedereen die eens kennis wil maken met Biodanza. Het is wel fijn als je van te voren even een berichtjes stuurt of belt naar tel. 06-133 62 776.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *