Biodanza: Leven in het nu

brein1-2Zou het leven anders zijn als we alleen maar bewust zouden zijn van wat er nu is? Geen zorgen meer om morgen of de toekomst. Geen verwijten, wroeging, spijt over dingen uit het verleden. Waardoor komt het eigenlijk dat we niet in het nu leven? Biodanza probeert je iedere keer weer in het nu te laten leven. Even je alleen bezig met het nu.

Hoe kan dat dan? Terwijl je thuis zo vaak met je gedachten ergens anders bent. Dat heeft dus alles te maken met je hoofd. Je blijft met je gedachten vaak in een lus hangen. Steeds komen dezelfde dingen terug. Dat noemen we dan piekeren. We zijn bezig om via ons denken oplossingen te verzinnen voor iets wat al geweest is of voor iets wat nog moet komen. Hoe kan dat anders?

Het kan anders door te bewegen. Alleen maar besef te hebben van de beleving van de beweging. De muziek die jou beweegt en wat er dan allemaal gebeurt. En dan opeens……ben je even leeg. Ben even aan het ervaren wat er in jou gebeurt. Niet bezig met alles wat je die dag gedaan hebt, maar bezig met voelen en gewaar worden hoe het nu met jou is. Jezelf ervaren zonder dat je hoofd ertussen zit met allemaal gedachten die je uit de ervaring brengen.

Heb je dat wel eens meegemaakt. Je weet dat iets heel goed voor je is. En dan ineens ga je erover nadenken. En dan zit je zo in je gedachten, dat je het helemaal kapot denkt. Je neemt je gevoel er niet in mee en vanuit het denken, denk je is dit nu alles…??? Dat is dus de grootste valkuil. Je gaat het mooie van de beleving ontdoen van de koppeling naar het gevoel. Je hebt het helemaal kapot gedacht. Losgekoppeld van het voelen en ervaren van hoe iets is, stelt het niets voor.

In Biodanza hebben we talloze mogelijkheden om even in het nu te komen. Alleen bezig te zijn in het nu. Daarom praten we ook niet in Biodanza. We zijn bezig met een bewust wording op een ander niveau. En dat geeft je een gevoel van rust en thuiskomen bij jezelf. Zou jij dat ook niet altijd willen? Leven in het nu?

In het nu kan alles op ieder moment weer gecreëerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *