Biodanza: plezier door beweging

Biodanza met plezier Lilly Haren bij OssPlezier is een van de mooie dingen in het leven. Het is de jus die we over ons leven kunnen uitgieten. Net dat beetje extra wat een dag boven het dagelijkse uittilt. In Biodanza is er altijd plezier. Juist door beweging komen we meer in plezier. Kun je je voorstellen de hele dag achter je bureau gezeten, dan heeft je lijf extra beweging nodig. Het bedankt je door fijne hormonen af te geven waardoor je steeds meer plezier gaat ervaren.

En er is nog een andere oorzaak van de beweging. Door iedere week Biodanza te doen, komen er steeds meer hormonen in je bloed die je makkelijker in een staat brengen van plezier. Rolando Toro de grondlegger van Biodanza heeft als stelling dat als je het positieve in het leven groter kunt maken: het negatieve vanzelf kleiner wordt en kan transformeren. Het is een soort fysiologische samenwerking van ons systeem dat vanzelf door iedere week Biodanza te doen, steeds meer positieve reacties aan je terug geeft.

Ons zenuwstelsel, ons hormoonstelsel en ons immuunsysteem heeft al een antagonistische (werken steeds wederkerig op elkaar in) werking, Wordt het op een positieve manier gestimuleerd, dan krijgt het een positieve impuls en een soort lenigheid om zo voor ons te werken dat we bijna niet ziek worden. Echter wordt het op slot gezet, doordat we emoties wegdrukken, dat ze er niet mogen zijn, dan is de samenwerking negatief en zullen we vaak vele vage klachten krijgen. Juist door de emoties te laten stromen, plezier er te laten zijn, door de beweging van heel ons lichaam dan zal er gaande de tijd steeds meer gezondheid in ons komen.

Is dat niet wat we allemaal willen? Lang leven, oud worden en gezond blijven. Gezondheid in ons hele systeem, gelukkig voelen en iedere dag plezier beleven.

Deze week alleen in Haren, maar als je zin hebt mag je ook vanuit de andere groepen in Haren mee komen doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *