Biodanza: Minder is meer

Biodanza met Lilly in Haren bij Oss vruchten plukkenWe zijn zo geneigd om in het leven van alles aan te schaffen. Als er een nieuwe uitgave komt van een mobiele telefoon dan willen wij die hebben. De mode willen we op de voet volgen en zeker als we de tv mogen volgen dan is alles voor ons broodnodig. Heb je wel eens in de badkamer rondgekeken hoeveel artikelen er staan die misschien helemaal niet nodig zijn. Wat hebben onze ouders het toch zwaar gehad toen ze maar een stuk zeep hadden en samen dezelfde shampoo gebruikten. Daarom deze titel voor de komende Biodanza les: Minder is meer. Om er even bij stil te staan: wat is er werkelijk nodig voor ons levensgeluk.

Wat maakt ons gelukkig? Al die spullen, waarvan we binnen het jaar 80% al weggooien? De aarde raakt overvol van afval. Als we het leven centraal stellen, dan willen we de natuur beschermen. In ons mensen zit als we dicht bij onszelf komen, altijd het mededogen met de ander. Of het nu een mens of een dier is, we willen er voor de ander zijn. Dat is een hele fijne eigenschap. In onze kern zijn we geen egoïstische mensen. Echter we staan soms te ver van de natuur af om ons er echt om te bekommeren.

Vandaar de titel van deze les: Minder is meer. Om ons er bewust van te laten zijn wat nu echt belangrijk is in ons leven. Dat we ons vaak zorgen maken over een heleboel dingen. Vaak zijn het zaken die te maken hebben met de buitenkant. Hoe zie ik er uit? Val ik niet uit de toon? En onze binnenkant? Die komt vaak op de laatste plaats. Hoe we dingen beleven, of het ons blij maakt. In de wekelijkse Biodanza les kom je langzamerhand tot de ontdekking wat echt belangrijk is in je leven. Dat heel veel dingen die echt belangrijk zijn niet met geld te koop zijn. En dat de  spil in je leven je nog altijd zelf bent. Dat als je je van binnen gelukkig voelt, dat het hoogste goed is. Dan kun je met jezelf door een deur.

Hier een link naar een filmpje van iemand die veel dingen niet heeft en wel de levenskracht en levenslust heeft gevonden om dankbaar te zijn voor het leven dat hij gekregen heeft: Look at yourself

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *