Biodanza: Tijdloos

Tijdloos in BiodanzaIn deze donkere dagen aan het eind van het jaar, waarin de dagen steeds korter worden, kan het zo voorkomen dat het gevoelsmatig lijkt alsof de dagen vooruit kruipen. De tijd lijkt stil te staan. Het is niet voor niets in vele culturen de tijd van inkeer. En daar is tijd voor nodig. Wat zou het ideaal zijn als we volop tijd zouden hebben. Zoveel tijd dat we overvloed aan tijd hebben. Daarom de Biodanza Vivencia met als thema tijdloos.

Er zijn dus in deze tijd voor Sinterklaas en Kerst 2 dingen die met tijd te maken hebben. Veel ouders van kleine kinderen hebben nu te weinig tijd. Alle bezoeken aan de goed Heilig Man en dan voor iedereen cadeau’s kopen. En dan volgende week ook al het huis in de sfeer van kerst brengen. Hoeveel dingen moeten er niet deze dagen. Van inkeer en stilte in jezelf? Daar hebben we geen tijd voor.

Aan de andere kant zijn er ook legio mensen die hun werk hebben verloren. Geen doel voor de dag. Ze voelen zich te somber om naar buiten te gaan. De dag grauw en nat, nodigt niet uit om erop uit te trekken om andere mensen te ontmoeten. Zitten de hele dag alleen. Wat dan? Tijd genoeg.

In de Biodanza kunnen we allebei de groepen een beter gevoel geven. Juist door het thema tijdloos. Wat als je tijdloos zou zijn? Dan zou je rustig worden. Dan zou je je heel fijn voelen. Dan zou je de tijd kunnen gebruiken precies zoals jij het zou willen. Niets hoeft en alles mag. In harmonie met alles om je heen. En dit neem je mee naar huis. Thuis ervaar je nog even het tijdloze.

Hoe kan dat dan? Tijdloos is dat we ons even buiten de tijd voelen. Even niet verbonden met alle beslommeringen van de dag. Volop aanwezig in het moment. In het Hier en Nu. Juist in het Hier en Nu wordt tijdloos aan ons geopenbaard. En vele dansen in de Vivencia verbinden ons helemaal in het Hier en Nu.

Deze week dansen we 26 november in Haren, 1 december in Oss en 2 december met 55+. Voor de tijden? Klik op kom jij ook dansen?

Hier een filmpje van iemand die verkeerd in tijdloosheid. In tijdloosheid is het lijden ten einde. Klik op deze link en zie hoe we dan toch contact kunnen maken met deze mensen.

Ritme, muziek en contact: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151579601073764 Zie het wonder op ongeveer 4:45 min.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *