Biodanza: Ons Vitaal onbewuste

IMGP6058Onze levenskracht onthullen wil zeggen gaan doen waarvoor we geboren zijn. Dat is tenminste mens zijn. Mens met al zijn kwaliteiten en gebreken. Niets menselijkers dan een mens. Vitaal Onbewuste wil zeggen dat we via Biodanza ons langzamerhand bewust worden wat geeft ons vitaliteit. Wat zorgt dat we in energie niveau stijgen en ons goed voelen. Het lopen, gewoon de ene pas voor de andere zetten is daar een mooie manier voor. Lopen laat ons bewust voelen: dit ben ik.

Het Vitaal onbewuste is een nieuwe term, door Biodanza in het leven geroepen. Onbewuste is  niet dat we er geen idee van hebben, maar meer dat we niet in de gaten hebben hoe we er iets aan kunnen doen. Ons gemoed, onze stemming, daar hebben we vaak zelf geen vat op. Het is er zomaar ineens of het is er niet: hoe dat te veranderen daar zijn we onbewust van. Het is ook niet zomaar te veranderen. Behalve als we luisteren naar wat onze cellen ons te zeggen hebben. Hoe maken we daar contact mee? Door ons bewust te worden van onze gevoelens en emoties. Hoe doen we dat? Door uit ons denken te komen en weer contact te maken met wat er in ons leeft: ons gevoel. Wat voel ik, wat wordt ik gewaar, waar word ik me bewust van.

Muziek is daar een hele mooie manier voor. In de muziek van Biodanza zit heel veel dynamiek. Dat wil zeggen dat de muziek ons raakt in ons mens zijn. In onze natuur van het mens zijn. Eigenlijk wijst de muziek van Biodanza je de weg om weer opnieuw te leren leven. Meer te leven in het hier en nu. Meer bewust te zijn van wat er in ons lijf gebeurt en daar naar te handelen. Te handelen in de dynamiek van vrijheid en tegelijkertijd te leren voelen waar de grenzen van de ander zijn. Zo kunnen we onszelf ontplooien. Ontdekken wat is mijn eigen authenticiteit. Vanuit de vreugde van het zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *