Biodanza: Synergie

Spelen in Biodanza met Lilly in Haren bij Oss
Spelen in Biodanza

In Biodanza werken we met verschillende mensen, allemaal uniek en afkomstig vanuit een andere oorsprong. Al deze mensen zorgen voor een synergie. We zijn allemaal op weg om binnen de Biodanza op onze eigen manier in deze groep te groeien. Synergie betekent  dat het samengaan van delen meer oplevert dan alle delen apart.

Dus in iedere deelnemer is er steeds meer synergie aanwezig en tussen de groepsleden ontstaat er steeds meer synergie. Biodanza is het systeem bij uitstek om te groeien in synergie. Vooral door het warme binnen de Biodanza, waarin we met respect in contact komen met elkaar. Daar gaat warmte vanuit, zoveel warmte dat er andere mensen op af komen. Ze komen vanzelf op het warme groepsgevoel.

Ieder mens is op zoek naar geborgenheid, genegenheid en warmte. Daar groeit een kind van, maar niet alleen een kind. Ook een volwassen iemand vindt zijn draai makkelijker als hij wordt gewaardeerd om wie hij is. In Biodanza mogen we allemaal uniek zijn, juist het authentieke in iedere mens wordt benadrukt. Ben maar jezelf, voel van binnen wie je bent en leef het uit in de dans. Je wordt bedoeld als persoon, niet als een ding. Het houden van mensen zoals ze zijn.

In de Biodanza spreken we ook over “Synergetisch” lopen. Daarmee bedoelen we dat we zo lopen dat de armen en benen gekruist afwisselend worden bewogen. Dat houdt in dat als iemand loopt afwisselend met het rechterbeen de linkerarm naar voren wordt bewogen en als het linkerbeen naar voren beweegt, dat dan de rechterarm naar voren beweegt. Dit komt het evenwicht van het lopen ten goede en de draaiing in de onderrug wordt op een gezonde manier gemaakt. Je zo aanwennen om te lopen voorkomt vervelende blessures. Biodanza probeert op deze manier je ook een goede basis mee te geven om de dansen zo uit te voeren.

Wil je ook synergetisch bewegen? Kom kennismaken en ervaar aan den lijve wat Biodanza voor je kan doen.

Als extra een leuk filmpje om een voorbeeld te nemen van Rosie Sing, ze neemt geen blad voor de mond en volgt haar eigen keuzes: lekker in roze: http://www.youtube.com/watch?v=AIUx_mWSTCk

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *