Biodanza: Spontaniteit

Wat staat er in de dikke Van Dale over spontaniteit?

Het uit eigen aandrang en zonder nadere overweging handelen; het onvoorbedacht geschieden, tot uiting komen: de spontaniteit van die reactie Zoals: De winnaar slaakte een vreugdekreet uit spontaniteit.

Biodanza everywhere Biodanza met LillyEn daar draait het om in Biodanza, om onvoorbedacht te handelen. Dan zijn we helemaal uit het hoofd en kunnen we helemaal gaan op iets wat ons van binnen beweegt. Dat is de manier om panters om ons heen op te heffen. Door spontaan te kiezen, spontaan te reageren naar een ander, kunnen we ons pantser van rigiditeit afleggen. Gewoon doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Biodanza kan daar een hele grote generator in zijn. Iedere Biodanza les zijn er verschillende momenten waarop er even een beroep op onze spontaniteit wordt gedaan. Kinderen reageren altijd vanuit spontaniteit en hun openheid kan heel verhelderend zijn. Wat zou het jou opleveren als je open en helder zou kunnen reageren. Gewoon spontaan?

Wat brengt ons spontaniteit? Het geeft ons een ander gevoel van eigenwaarde. Anderen kunnen vaak deze spontane actie waarderen. Waarschijnlijk omdat spontaniteit een gebaar van het hart is. Ons hart geeft ons een impuls om iets te doen waardoor ons hart blij wordt. Een blij hart is meestal een hart dat zich goed voelt. Dat weet dat het gehoort en gevoelt wordt.

Ons hart is van wezenlijk belang voor ons doen en laten. Voor alles wat we doen reageert ons hart met een roffel. Ons hart is sterk verbonden met onze emoties. Is het hart boos, dan wil het hart zich luchten. Is het hart verdrietig, dan ligt dat zwaar op ons hart. Heel veel emoties hebben met ons hart te maken. Als wij daar spontaan gehoor aan geven, dan maken we van ons hart geen moordkuil. En dan leven we veel makkelijker.

Ook zo’n les meemaken? Kom gerust eens meedoen: bel even van te voren met Lilly: tel. 06-133 62 776

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *